De champagnefles wordt traditioneel bovengehaald om het nieuwe jaar te vieren of simpelweg tijdens een gezellig moment in familiekring of onder de vrienden. Maar wat als de kurk zodanig onder druk staat dat hij als een raket uit de flessenhals dreigt te schieten? Hoe vermijd je een vulkaanuitbarsting van bubbels als de fles flink is geschud?

Deze champagnespecialist kent het klappen van de zweep. Letterlijk en figuurlijk. De video toont hoe je zonder ongelukken ontkurkt, volgens de regels van de kunst. Om uit te proberen tijdens de feestdagen.

De champagnefles wordt traditioneel bovengehaald om het nieuwe jaar te vieren of simpelweg tijdens een gezellig moment in familiekring of onder de vrienden. Maar wat als de kurk zodanig onder druk staat dat hij als een raket uit de flessenhals dreigt te schieten? Hoe vermijd je een vulkaanuitbarsting van bubbels als de fles flink is geschud? Deze champagnespecialist kent het klappen van de zweep. Letterlijk en figuurlijk. De video toont hoe je zonder ongelukken ontkurkt, volgens de regels van de kunst. Om uit te proberen tijdens de feestdagen.