Video: dit is de correcte manier om sushi te eten

Dit is NIET de juiste manier om sushi te eten © iStock

Japanners brachten ons de lieveling der take-away. Bedank hen door ze niet te beledigen wanneer u hun zorgvuldig gerolde sushi naar binnen werkt

U moet tegenwoordig al ver fietsen om iemand tegen te komen die nog geen sushi gegeten heeft. Dit Japanse gerecht veroverde de afgelopen tien jaar met rasse schreden onze harten en JustEat-bestelbonnen en tegenwoordig weten we al even goed het verschil tussen maki en sashimi als tussen worteltjes en erwtjes. En toch. Wanneer je rondkijkt in een sushi restaurant zie je dat de vishapjes nog steeds als ordinaire snacks in de mond worden gepropt, vaak onder lijdzaam toezicht van de Japanse chefs die de lekkernij in sneltempo bereiden.

Wist u dat u bijvoorbeeld uw eetstokjes nooit tegen elkaar mag wrijven, dat de sojasaus de rijst niet mag aanraken en dat er wel degelijk een volgorde is waarin u die gigantische boot naar binnen moet spelen?

Vandaar, voor eens en voor altijd: dit is de manier waarop u sushi eet (als u niemand wil beledigen tenminste.)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

*Noot: over de wasabi en de sojasaus bestaat ook in Japan nog steeds discussie. Sommigen beweren dat de wasabi en de saus niet gemengd mogen, anderen moedigen deze melange dan weer net aan. Het is echter belangrijk om geen te straffe mix te maken of te veel saus te gebruiken, aangezien dit wil zeggen dat de sushi op zich niet goed genoeg is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content