Video: deze vrouw en haar organisatie redt voedsel van de vuilbak

© Great Big Story

Yolanda Soto en haar organisatie Borderlands Food Bank redt vers voedsel in het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten van de vuilnishoop. “We hebben de verantwoordelijkheid om verspilling te stoppen en om de mensen in onze achtertuin te helpen.”

Borderlands Food Bank redt verse producten die niet verkocht kunnen worden van de afvalhoop. De groenten en fruit vertonen allemaal wat oppervlakkige schade door regen, hebben niet de ideale afmetingen of maken gekke bochten, maar qua smaak en voedingswaarde schort er niets mee. Toen Yolanda Soto en haar vrienden zagen dat al dat imperfect perfect eten werd weggegooid, besloten ze producenten aan te spreken.

In plaats van naar de vuilnisbelt te rijden, rijden trucks vol voedsel nu naar het hoofdkwartier van Borderlands Food Bank, waar het eten wordt gepresenteerd als ware het een markt. Voor tien dollar (9 euro) mogen gezinnen die een extra steuntje kunnen gebruiken daar 60 pond (net geen dertig kilo) aan groenten en fruit meenemen.

“Het is voor ons heel belangrijk om zoveel mogelijk gezinnen te bereiken. Want ik vind dat mensen het recht hebben gezond te eten. We hebben de verantwoordelijkheid om verspilling te stoppen en om de mensen in onze achtertuin te helpen.”

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content