Victor Bar & Restaurant: Luxe in het Zuidstation

Het designhotel Pullman Hotel Brussels Midi beschikt over Victor, een hedendaagse bar en restaurant met een Italiaans getinte menukaart.

De overheid bakkeleit al jaren over de renovatie van het Brusselse Zuidstation. De plek, die de prestigieuze toegangspoort van België en Europa moet worden, ligt er met zijn oude perrons en verloederde omgeving bij zoals de stations in het vroegere Oost-Europa.

Om de buurt op te waarderen werd in 2009 Midi Station in de markt gezet, een megalomaan project van Euro Immostar, de dochteronderneming van de NMBS die commerciële ruimtes beheert. De allesovertreffende brasserie met 400 plaatsen moest een gerieflijk eiland worden, maar degenereerde tot een place to be voor het verkeerde publiek. De zaak ging dicht en ook een tweede poging met gastronoom Dirk De Prins als manager, mislukte.

Voor reizigers van de hogesnelheidstrein die niet tussen de zwervers op een van de bankjes in de tochtige centrale gang willen belanden, zijn er sinds zes maanden de beschermde ruimtes van het Pullman Hotel Brussels Midi. Het designhotel beschikt over Victor, een bar en restaurant die hedendaags werden ingericht door de Franse designer Jean-Philippe Nuel. Michaël Bastin is chef-kok.

Victor is een praktische plaats om zakelijk af te spreken. Wij kwamen ’s avonds. De manager die ons naar het gereserveerde tafeltje had moeten leiden, verdween voor vijf minuten naar de keuken en liet ons over aan ons lot. Ook toen wij ons tafeltje aangewezen kregen, werden wij met onze jassen aan achtergelaten. Bij gebrek aan een kapstok werden de mantels op de bank gelegd. Het onwennige personeel begreep niet dat de horeca een dienstverlenende sector is. De gekozen biowijn Merlot was niet op voorraad. De prijs van de wijnen per glas is ook te hoog.

De kaart is gevarieerd en Italiaans getint. De keuze ging naar het chefmenu van drie gangen (34 euro). Omdat onze tafelgenoot geen vlees eet en er geen vervanggerecht was, moest deze uit de kaart kiezen. Het menu bestond uit al dente ravioli gevuld met wilde paddenstoel, filet mignon (er werd niet naar de cuisson gevraagd) met groenten (voor aardappelpuree betaal je 5 euro extra) en karamelbanaan met vanille-ijs als nagerecht. Onze tafelgenoot koos kabeljauw en kreeg een royaal stuk futloos visvlees op bed van rösti en met drie soorten wortelgroenten (25 euro). (PvD)

Kader: modern gedecoreerd hotelrestaurant

Onthaal en bediening: onwennig, Franstalig personeel

Keuken: modieus gepresenteerde, Italiaans georiënteerde gerechten

Victor Bar & Restaurant, Pullman Hotel Brussels Midi, Victor Hortaplein 1, 1060 Brussel. Tel. 02/528 98 00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content