Verhuist Couleur Café naar Ossegempark nabij Atomium?

© Wouter Van Vaerenbergh

Voor de organisatoren van Couleur Café – dat op zoek moet naar een nieuwe locatie – is het Ossegempark de enige geschikte plek om het stadsfestival te laten doorgaan.

Couleur Café is al geruime tijd op zoek naar een nieuwe locatie nu de werven op het terrein van Tour & Taxis toenemen en er niet genoeg plaats meer dreigt te zijn voor de omvang van het festival. De organisatie ziet het Ossegempark als het beste alternatief. Dat meldt Bruzz en wordt bevestigd door de organisatie.

Er is een aanvraag ingediend om het festival in het Osseghempark te organiseren in 2017, maar de organisatie wacht nu op de beslissing van het college van schepenen en burgemeester. Het Ossegempark en het bijbehorende Groentheater zouden een ideale oplossing bieden. Tot 2015 werd er nog het festival Bruksellive georganiseerd.

“Voorlopig is dat de enige locatie die we als geschikt zien. We zijn al tien jaar aan het zoeken naar een alternatieve locatie en hebben alle plekken onderzocht in Brussel. Dit is de beste optie”, zegt woordvoerster van Couleur Café, Irene Rossi. “Je moet met alles rekening houden zoals toegankelijkheid, burenlast of plaats voor een camping. Het Ossegempark voldoet aan al die eisen, nu is het afwachten of het effectief kan voor de stad Brussel.”

De mogelijkheid om op Tour en Taxis te blijven is er ook nog altijd, maar door de vele werven die er lopen is het geen uitnodigende locatie meer voor een festival. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content