Verfrissende dranken voor Vaderdag

Verwen je vader met één van deze lekkere dranken.

Vergeten om een cadeautje te kopen of gewoon geen zin een ontbijtpakket? Verras je vader dan met één van deze verfrissende dranken.

Volgens de laatste trends De revival van de gin-tonic is al lang een feit. Enkele leuke nieuwe smaken zijn de Filliers Dry Gin, Filliers Tangerine Seasonal Edition en de N°3 Gin, aangelengd met Fever-Tree tonic.

Een andere opkomende trend is vlierbloesem. HUGO, een drankje op basis van de bloem, wordt dan ook de nieuwe Mojito genoemd. Een andere variant is de Filliers fruitjenever op basis van vlierbloesem, die fris en bloemig ruikt. De jenever proeft en ruikt naar zomer en is perfect als aperitief met ijs of in een mix met cava of prosecco.

Cocktails Het frisse fruitbier Liefmans Fruitesse is een kant-en-klare cocktail die enkel nog geserveerd moet worden met ijsblokjes.

Wie liever een iets steviger drankje heeft, kan een margarita klaarmaken. Je hebt tequila, Triple Sec en limoensap nodig. Vaak wordt de cocktail geserveerd met zout op de rand.

Klassiekers

Voor de vaders die houden van een typische mannendrank, kan je met deze dranken niks fout doen. The Kraken is een rum uit de Caraïben, die bijna pikzwarte ziet en zeer pittig is. Hij kan perfect on the rocks gedronken worden, maar komt pas echt tot leven in mix met cola, gingerbeer of ginger ale.

Southern Comfort is dan weer een legendarische likeur uit New Orleans waarin toetsen van whisky, vanille, citroen, kaneel, sinaasappel en honing waar te nemen zijn. Deze volle likeur is heerlijk als digestief op ijs, in een longdrink of verwerkt in een cocktail.

De Blue Hanger is een vintage single malt whisky met een turfachtige, uitgebalanceerde smaak.

De Woodford Reserve is een bourbon whiskey, voor stoere papa’s met karakter, die kunnen genieten van echt vakmanschap en traditie. Woodford Reserve is mooi elegant zoet, met toetsen van marsepein, noten, butterscotch en in de afdronk hout en honing.

Ten slotte is er ook nog de typische Vlaamse drank, Duvel Tripel Hop. Duvel wordt traditioneel met 2 hopsoorten gebrouwen. Voor Duvel Tripel Hop wordt er één verrassende hopvariëteit aan toegevoegd waardoor een rijker smaakpallet ontstaat. Dit jaar selecteerden de brouwers de Japanse aromatische hopsoort Sorachi Ace. Dankzij deze hopsoort wordt het typische Duvel smaakpallet verrijkt met een frisse en exotische toets: citrus, munt en accenten van groene hop vloeien mooi in elkaar over. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content