Veni, vidi, vino: deze acht nieuwe wijnbars openden dit jaar de deuren

© iStock

Wijnen is deze zomer ons favoriete werkwoord. Acht nieuwe wijnbars die dit jaar de deuren openden.

Bardeau

Noem Bardeau niet louter een wijn- of oesterbar. Aldwin Camus startte in januari met Eat My Oester, een bakfiets die oesters rondbrengt. Nu kun je in zijn bar terecht voor een selectie wijnen, champagnes en aperitieven.

Vrijdagmarkt 1, Antwerpen

Glou Glou

De uitbaters van de Borgerhoutse Bistrot Miro starten met een tweede zaak aan de overkant van de straat. Er zullen vooral natuurwijnen geserveerd worden, maar de bar à faim voorziet ook iets kleins om te eten.

Moorkensplein 26, Antwerpen

In Vino Veritas

In deze nieuwe wijn- en kunstbar in hartje Kortijk proef je van de beste Franse tot Zuid-Afrikaanse wijnen, alsook van supernaturals, terwijl je kijkt naar het werk van lokale kunstenaars.

Overbekeplein 11, Kortrijk

LOVD

Sinds juni is ook Ninove een wijnbar rijker. Met meer dan veertig wijnen en een reeks kleine gerechten hopen de jonge Arne Ribus en Jonas De Leeuw je te verwelkomen in hun industriële ‘loft’ met twee terrassen.

Graanmarkt 39, Ninove

Park Kantine

Voorlopig wacht Stef Verhaegen nog enkele maanden met het heropenen van zijn wijnbar Estivo in Lier. De ondernemer ontvangt je deze zomer dan weer graag op zijn pop-upterras in het kasteelpark van Domein Ravenstein.

Domein Ravenstein, Lier

Skippy’s

De Australische Eddie Richards en Emily Coone uit Sint-Niklaas openden een nieuwe wijnbar die ook hartige en zoete gerechten serveert. Hun Australische meat pies zouden een echte aanrader zijn.

Nieuwstraat 13, Sint-Niklaas

Tavino

Je kon al langer hun mobiele wijnbar inschakelen voor evenementen, maar in mei openden Tom Appels en Allégra De Francesco een vaste stek waar je heerlijke biowijnen drinkt, ook uit eigen land.

Geelsebaan 55, Kasterlee

The Wine Center

Wijnliefhebbers verzamelen sinds dit jaar bij de Antwerpse Sanaz Sadegh in haar bar, en kunnen er ook degustaties en workshops volgen. In haar education center tref je maar liefst tweehonderd soorten aan. Cheers.

Leopold de Waelstraat 20, Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content