Voor 4:

150 g veldsla

1 middelgrote pastinaak

boter

4 stuks lente-ui

100 g gerookte eendenborst (in plakken)

peper en zout

olijfolie

Voor de pesto:

100 g veldsla

3 el pijnboompitten

4 el schilfers van parmezaankaas

2 fijngehakte knoflooktenen

2 dl olijfolie

peper en zout

Maak eerst de pesto: mix de veldsla met de pijnboompitten, de kaas, de knoflook en de olijfolie tot een grove massa. Kruid met peper en zout en zet apart.

Verdeel de gespoelde veldsla op de borden. Snij de pastinaak ongeschild overlangs en bak de plakken in boter. Schik op en tussen de sla. Snij de lente-ui in ringen en verdeel over de borden, verdeel de gerookte eendenborst erover. Werk af met peper, zout, een scheut olijfolie en de pesto.

Tijd: 35'

Moeilijk: 1

Voor 4:150 g veldsla1 middelgrote pastinaakboter4 stuks lente-ui100 g gerookte eendenborst (in plakken)peper en zoutolijfolieVoor de pesto:100 g veldsla3 el pijnboompitten4 el schilfers van parmezaankaas2 fijngehakte knoflooktenen2 dl olijfoliepeper en zoutMaak eerst de pesto: mix de veldsla met de pijnboompitten, de kaas, de knoflook en de olijfolie tot een grove massa. Kruid met peper en zout en zet apart.Verdeel de gespoelde veldsla op de borden. Snij de pastinaak ongeschild overlangs en bak de plakken in boter. Schik op en tussen de sla. Snij de lente-ui in ringen en verdeel over de borden, verdeel de gerookte eendenborst erover. Werk af met peper, zout, een scheut olijfolie en de pesto.Tijd: 35'Moeilijk: 1