Veggie én vullend: herfstgerechten zonder vlees

Jij vreest met honger van tafel te gaan als er geen vlees aan te pas komt? Deze gerechten bewijzen dat die angst ongegrond is. Zelfs als je wat extra nodig hebt, zoals op een grijze herfstdag.

Snel, romig en lekker aards: deze pastaschotel is het ideale gerecht voor na een drukke werkdag. Voor extra genot: schep in een ovenschaal, strooi er wat geraspte kaas over en schuif nog vijf minuten onder de grill.
Snel, romig en lekker aards: deze pastaschotel is het ideale gerecht voor na een drukke werkdag. Voor extra genot: schep in een ovenschaal, strooi er wat geraspte kaas over en schuif nog vijf minuten onder de grill. © .
Je hoeft je bord niet altijd vol te scheppen met aardappelen, pasta of rijst om met een voldaan gevoel van tafel te gaan. Daar is dit groentegerecht het levende bewijs van. (Kan je het toch niet missen? Serveer dit dan gerust met krokante aardappelpartjes uit de oven.)
Je hoeft je bord niet altijd vol te scheppen met aardappelen, pasta of rijst om met een voldaan gevoel van tafel te gaan. Daar is dit groentegerecht het levende bewijs van. (Kan je het toch niet missen? Serveer dit dan gerust met krokante aardappelpartjes uit de oven.)© .
Als je zin hebt om er wat meer werk tegenaan te smijten, loont het om zelf pasta te maken. In dit recept doen we dat (deels) met kastanjebloem, voor een extra herfsttouch. Wie liever met kant-en-klare pasta werkt, kan uiteraard ook enkel de saus maken.
Als je zin hebt om er wat meer werk tegenaan te smijten, loont het om zelf pasta te maken. In dit recept doen we dat (deels) met kastanjebloem, voor een extra herfsttouch. Wie liever met kant-en-klare pasta werkt, kan uiteraard ook enkel de saus maken. © .
Tamales zijn gestoomde hartige of zoete rolletjes. Het typisch Mexicaanse gerecht wordt gegeten als hoofdgerecht, maar we durven er veel op verwedden dat gasten ze ook eerlijk vinden als origineel aperitiefhapje.
Tamales zijn gestoomde hartige of zoete rolletjes. Het typisch Mexicaanse gerecht wordt gegeten als hoofdgerecht, maar we durven er veel op verwedden dat gasten ze ook eerlijk vinden als origineel aperitiefhapje. © .
De pittige appelsaus in dit recept biedt fris weerwerk aan de stevige notenburgers. Serveer met gebakken uienringen en gepofte aardappels en je hebt een heerlijk herfstige variant van de typische hamburger.
De pittige appelsaus in dit recept biedt fris weerwerk aan de stevige notenburgers. Serveer met gebakken uienringen en gepofte aardappels en je hebt een heerlijk herfstige variant van de typische hamburger.© .
Weer een gerecht voor wie graag wat tijd spendeert in de keuken. Gelukkig is je eigen pasta maken dé ideale manier om een gure herfstdag op een fijne manier door te komen.
Weer een gerecht voor wie graag wat tijd spendeert in de keuken. Gelukkig is je eigen pasta maken dé ideale manier om een gure herfstdag op een fijne manier door te komen. © .
Dit is een aardse, smakelijke en voedzame salade vol prachtige texturen en vroege herfstsmaken. Parelgort behoudt zijn smakelijkebite, die perfect samengaat met de boterachtige, zoete geroosterde pompoen en de malse paddenstoelen.
Dit is een aardse, smakelijke en voedzame salade vol prachtige texturen en vroege herfstsmaken. Parelgort behoudt zijn smakelijkebite, die perfect samengaat met de boterachtige, zoete geroosterde pompoen en de malse paddenstoelen. © .
Een razendsnelle pasta met een bijzonder accent. De lict bittere radicchio zorgt niet alleen voor een originele saus, maar ook voor een interessante textuur.
Een razendsnelle pasta met een bijzonder accent. De lict bittere radicchio zorgt niet alleen voor een originele saus, maar ook voor een interessante textuur. © .
Deze lasagne barst van de groenten en kan volledig op voorhand klaargemaakt worden. Handig als je wat extra tijd hebt in het weekend, maar tijdens de week snel wil kunnen eten!
Deze lasagne barst van de groenten en kan volledig op voorhand klaargemaakt worden. Handig als je wat extra tijd hebt in het weekend, maar tijdens de week snel wil kunnen eten!© .
Een heerlijk kruidige curry is altijd al een welkom (herfst)gerecht, maar met deze linzenpuree wordt het helemaal comfort food om u tegen te zeggen.
Een heerlijk kruidige curry is altijd al een welkom (herfst)gerecht, maar met deze linzenpuree wordt het helemaal comfort food om u tegen te zeggen. © .
Deze pasta is heerlijk romig, terwijl dat er amper in zit. Zo krijg je een smeuïg gerecht zonder dat het ook vet is of zwaar valt. Special guest is de salie, die mag je zeker niet weglaten.
Deze pasta is heerlijk romig, terwijl dat er amper in zit. Zo krijg je een smeuïg gerecht zonder dat het ook vet is of zwaar valt. Special guest is de salie, die mag je zeker niet weglaten. © .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content