September is gehaktmaand bij uitstek. De vakantie is voorbij, alles gaat weer zijn normale gangetje en dan wordt thuis geregeld gekookt met gehakt want dat is voordelig, makkelijk en veelzijdig. Bij de slager is de kwaliteit van het gemalen vlees hét visitekaartje. Het Gehakt Inspiratieboek presenteert 68 recepten uit het Vlaamse en het wereldrepertoire.

Diverse soorten - gemengd, rund, kalf, varken, lam, gevogelte...- komen aan bod als basis voor eenvoudige, smakelijke gerechten. Die gaan van hapjes, soepen, ovenschotels, pastabereidingen tot burgers. Naast klassiekers als gehaktbrood, balletjes en gevulde tomaten vind je ook meer exotische gerechten zoals empanadas, Amerikaans meat loaf, chili con carne, cevapcici (gehaktworstjes), samosa (Indiase gevulde gebakjes) of dolmades (gevulde bladeren). (PvD)

Het Gehakt Inspiratieboek, auteur Willy Faes, foto's Lucas Van Lieshout. 12,95 euro. Te koop bij de slager en online via www.mediatowerpublishing.com . Info: www.gehaktboek.be .

September is gehaktmaand bij uitstek. De vakantie is voorbij, alles gaat weer zijn normale gangetje en dan wordt thuis geregeld gekookt met gehakt want dat is voordelig, makkelijk en veelzijdig. Bij de slager is de kwaliteit van het gemalen vlees hét visitekaartje. Het Gehakt Inspiratieboek presenteert 68 recepten uit het Vlaamse en het wereldrepertoire. Diverse soorten - gemengd, rund, kalf, varken, lam, gevogelte...- komen aan bod als basis voor eenvoudige, smakelijke gerechten. Die gaan van hapjes, soepen, ovenschotels, pastabereidingen tot burgers. Naast klassiekers als gehaktbrood, balletjes en gevulde tomaten vind je ook meer exotische gerechten zoals empanadas, Amerikaans meat loaf, chili con carne, cevapcici (gehaktworstjes), samosa (Indiase gevulde gebakjes) of dolmades (gevulde bladeren). (PvD) Het Gehakt Inspiratieboek, auteur Willy Faes, foto's Lucas Van Lieshout. 12,95 euro. Te koop bij de slager en online via www.mediatowerpublishing.com . Info: www.gehaktboek.be .