Van kop tot staart: dit Rotterdams restaurant serveert maar één koe tegelijk

© Getty Images/iStockphoto

Van alle voedselverspilling is verspilling van vlees misschien nog de triestigste soort. Dat vond ook de initiatiefnemer van Vleeschcafé Meat, die nu wil aantonen dat álle delen van het dier lekker zijn.

Restaurants die enkel steaks en spareribs serveren zijn er al meer dan genoeg, zo stelt eigenaar Marcel Nijenhuis. Al van in het begin was het zijn bedoeling om klanten kennis te laten maken met minder bekende delen van de koe. Nu hebben zijn plannen een concrete vorm aangenomen: ‘Vanaf eind oktober gaan we bij Meat in 10 weken een hele koe serveren’.

Een bezoekje aan Vleeschcafé Meat staat dus niet alleen garant voor een interessante culinaire ontdekkingstocht, maar ook voor een duurzamere maaltijd: er hoeft helemaal niets verspild te worden. Van kop tot staart, alles wordt geserveerd.

‘We willen onze koe KOEsteren’

Daarbij kan je ook perfect achterhalen hoe het leven van de bewuste koe er heeft uitgezien. Dankzij de samenwerking met Koopeenkoe kwam Nijenhuis in contact met de boerderij de Lindenhoff in Baambrugge, waar verschillende rassen worden gekweekt met een grote aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit.

‘We willen onze koe KOEsteren’, klinkt het. ‘Ik wil hierbij onze gasten laten zien hoeveel moois er uit een rund kan komen, met daarbij in gedachten dat we werkelijk alles gaan gebruiken. Dit vraagt creativiteit en passie van iedereen binnen Meat. Uiteraard hopen we ook dat onze gasten een ruime dosis nieuwsgierigheid meenemen.’

Meat

Haringvliet 635, Rotterdam

Wekelijks minstens drie gerechten van dezelfde koe

Gesloten op maandag

meat-rotterdam.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content