
Van Jeroen Meus tot Sergio Herman: vier projecten van chefs om in huis te halen
We serveren je de lekkerste nieuwigheden en trends.
Deze week: geen terrasjesweer? Geen probleem: deze chefs helpen je de restaurantervaring thuis te benaderen.
Makkelijke kost
Grote kans dat je zijn kookboeken al in huis hebt, maar nu kun je de gerechten van Jeroen Meus ook rechtstreeks op je bord serveren zonder vooraf in de potten te roeren. Ter ere van de tiende verjaardag van Dagelijkse Kost sloeg hij de handen in elkaar met Foodmaker en ontwikkelde zo drie kant-en-klaargerechten met groenten als basis, die smaken alsof je ze zelf hebt gemaakt.
14,99 euro voor twee personen, bij Delhaize.
Italiaans op zijn Zeeuws
Sergio Herman goot zijn fascinatie voor de Italiaanse eetcultuur in zijn nieuwe boek New Italian. Dat mikt net zoals zijn nog relatief nieuwe restaurant Le Pristine hoog, maar is toch toegankelijk, en vormt een verbinding tussen oeroude Italiaanse tradities, lokale producten en hedendaagse principes.
New Italian, Sergio Herman 34,99 euro, Nijgh Cuisine. Benieuwd? Op weekend.be geven we een inkijk in het boek.
Lekker opscheppen
Tot voor kort moest je voor de gemoedelijke seizoenskeuken van Les Filles nog naar hun eethuizen, tegenwoordig kun je ook een selectie vinden in de veertien vestigingen van biowinkel Färm. Schrik niet als je ongeschilde groenten tegenkomt in een van je gerechten: elk gebaar telt voor deze dames om voedselverspilling terug te dringen.
farm.coop
‘We hebben geprobeerd om het Ottolenghi-verhaal met voorwerpen te vertellen’ Yotam Ottolenghi
Mooie gerechten smaken beter op een mooi servies. Daarom ging chef Yotam Ottolenghi voor zijn eerste keramiekcollectie in zee met het Belgische designmerk Serax. Vanaf 6,50 euro per stuk, serax.com
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier