Van gezellige grill tot verfijnde keuken: 10 restaurants in Londen

De zaak van de eigenzinnige Heston Blumenthal, een Japans sterrenrestaurant of een grillhuisje. Tien lekkere adressen in Londen volgens de managers van de afdeling Food & Beverage van British Airways.

Eten speelt een belangrijke rol aan boord van vluchten, vooral wanneer het lekker is. Om inspiratie op de doen voor hun eigen creaties schuimen British Airways’ managers Mark Tazzioli (menu design) en Christopher Cole (food & beverage) regelmatig de betere restaurants in Londen af, inclusief de ‘kleine, maar fijne’ eethuizen. Dit zijn hun favoriete adressen.

The Ledbury (Notting Hill)

Van gezellige grill tot verfijnde keuken: 10 restaurants in Londen

Tweesterrenrestaurant van de Australische chef Brett Graham. Wegens groot succes lang op voorhand volgeboekt. ‘Als je erin slaagt een tafel vast te krijgen, zal je er geen spijt van hebben. Het is de iets hogere prijs zeker waard’, klinkt het.

Cau (Blackheath, St Catherine’s Dock of Wimbledon)

Een adres voor de steakliefhebbers. Cau is het zustermerk van de populaire Gauchoketen die dertien vestigingen op Britse bodem heeft. ‘Nu is de naam misschien nog niet zo bekend, maar in de komende jaren zal Cau volgens ons echt gaan boomen.’

Cinnamon Club (Westminster)

Van gezellige grill tot verfijnde keuken: 10 restaurants in Londen

Een van de elegantste curryrestaurants in Londen. De zaak bevindt zich in de voormalige bibliotheek van Westminster die geklasseerd is op de lijst van ’s lands historische monumenten. Populair zijn de wildcreaties, zoals Tandoori lende of Oisin edelhert.

Pitt Cue (Soho)

Van gezellige grill tot verfijnde keuken: 10 restaurants in Londen

Dit kleine BBQ-restaurant begon als een foodtruck en groeide uit tot een hotspot in Soho. De ‘pulled pork’ en ‘bone marrow mash’ (puree van beenmerg) zijn naar verluidt om duimen en vingers bij af te likken.

Jason Atherton Social Eating House (Soho)

Achter de banale voorgevel schuilt een lekker eetadres, zo weet de Britse luchtvaartmaatschappij. Voor een cocktail achteraf (of als appetizer) kan je de trappen op richting bar ‘The Blind Pig’. Zeker uittesten.

Amaya (Mayfair)

Een ander restaurant van sterrenniveau dat bij British Airways hoog staat aangeschreven, is Amaya. Hier kun je de benen onder tafel schuiven voor Indische tapa’s. Specialiteiten zijn de grillgerechten, bereid op drie verschillende (traditioneel) Indische manieren: in de Tandoor-klei-oven, met Sigri-kolen of op een hete Tawa-plaat.

Amaya is het derde Londense eetconcept van het team dat ook achter ‘The Chutney Mary’ in Chelsea en ‘Veeraswamy’ in de West End zit.

The Ivy (West End)

Het Londense restaurant in art-decostijl heeft (stevige) Britse kost op de kaart en is vooral bekend om zijn VIP-cliënteel. Jennifer Lopez, Ben Affleck, Demi Moore, Tom Cruise, Tim Burton,… ze kwamen er allemaal al eens brunchen of dineren.

Duck and Waffle (Heron Tower, East London)

Van gezellige grill tot verfijnde keuken: 10 restaurants in Londen

Het restaurant bereiken is al een belevenis op zich: via een glazen lift langs de buitenkant van de ‘Heron Tower’ die je naar de 40ste verdieping van het gebouw katapulteert. Foodies met hoogtevrees zijn gewaarschuwd. Het restaurant heeft enkele hoogstcreatieve gerechten op het menu. Specialiteit van het huis: Duck and Waffle.

Dinner by Heston Blumenthal (The Mandarin Oriental)

Van gezellige grill tot verfijnde keuken: 10 restaurants in Londen

De eigenzinnige Heston Blumenthal is een van Groot-Britanniës bekendste chefs. Verwacht eigenzinnige gerechten inhet bord, geïnspireerd op de eeuwenoude Britse gastronomie. Zoals het speciale ‘meat fruit’ dat eruit ziet als een mandarijn maar eigenlijk gemaakt is van paté van kippenlever.

Nobu (The Metropolitan Hotel op Park Lane)

Sterrenrestaurant van de Japanse chef Nobu Matsuhisa, met zicht op Hyde Park. Hier eet je ragfijn bereide rauwe vis, maar ook allerhande soorten warme schotels, van noedels tot pasta met kreeft. Nog een atout: Nobu heeft een apart sushirestaurant ín het restaurant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content