Van de boerderij naar je keuken in een paar klikken: eFarmz komt naar Vlaanderen

© GF
Eva Kestemont
Eva Kestemont Journalist Weekend.be

Na de verovering van Wallonië wordt de Belgische webshop eFarmz nu ook in ons landsdeel beschikbaar. In het aanbod zitten maaltijdpakketten, maar ook aparte biologische en lokale producten.

In 2012 richtte Muriel Bernard eFarmz op om via de korte keten een duurzaam en dynamisch voedselsysteem te helpen uitbouwen. Op enkele jaren tijd groeide de webshop voor verse, lokale en biologische producten uit tot een aanbieder van dagelijkse voedingsproducten, maaltijdboxen en diensten voor bedrijven, zoals dagelijkse fruitleveringen. Volgende uitdaging op het rijtje voor Bernard en de haren: Vlaanderen veroveren.

Vanaf nu levert het bedrijf meermaals per week in Vlaams-Brabant en Antwerpen, Mechelen, Gent, Leuven en omgeving. Het al mooie aanbod van Waalse bioproducten wordt uitgebreid met wat ons landsdeel te bieden heeft: onder meer Pintafish, Ferm Drinks, Hof ten Dreve, Berloumi, De Drie Wilgen, Frambiosa y besos en Pajottenlander sloten aan bij het verhaal van eFarmz.

Meal Kits

Een van de specialiteiten van de nieuwe speler in het Vlaamse online retaillandschap zijn de Meal Kits, ofwel ideeën voor zelf te bereiden maaltijden, samen geleverd met ingrediënten van bij lokale producenten. Elke week worden minimaal 15 recepten aan de consument voorgelegd, elk met een gedetailleerde ingrediëntenlijst. Daarbij wordt volop ingezet op seizoensgebonden producten, zodat de ingrediënten altijd van de hoogste kwaliteit zijn en tegen een aantrekkelijke prijs kunnen worden aangeboden. Gebruikers krijgen bovendien een extra korting als ze een abonnement op de Meal Kits nemen, maar dat is niet verplicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content