Van boer tot bord: fotograaf Jimmy Kets brengt Vlaamse vleessector in beeld

De kloof tussen voedsel en consument lijkt vandaag groter dan ooit. Dat wil het VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) veranderen. Samen met fotograaf Jimmy Kets publiceert het nu een boek vol knappe beelden over een sector die zich niet zo vaak in de kaarten laat kijken.

Van boer tot bord: fotograaf Jimmy Kets brengt Vlaamse vleessector in beeld
Rundveehouder © Jimmy Kets

Elke dag opnieuw gaan ruim 100.000 mensen aan de slag binnen de Belgische vleessector. Van dierenvoeder tot restaurateurs die een stuk vlees op hun grill gooien: België scoort hoog op vlak van smaak en traceerbaarheid. Toch gaapt er een diepe kloof tussen de sector en de consumenten, die de voeling met de oorsprong van vlees verloren zijn.

Daarom pakt die sector nu uit met een beeldboek waarin alle verschillende schakels van de sector aan bod komen. Veevoederfabrikanten, slagers, verwerkingsbedrijven, vleesboeren en restaurateurs namen gewillig plaats voor de lens van fotograaf Jimmy Kets. Zo kan je in het boek ontdekken hoe Gandaham gemaakt wordt, waarom topchef Sam Van Houcke van restaurant Maste in Gent resoluut kiest voor vlees van bij ons en hoe de Boutersemse slagersfamilie Vangramberen al generaties lang traditionele recepten in ere houdt. Wij mogen je alvast enkele beelden laten zien.

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Rundveehouder

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Rundveehouder

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Rundveehouder

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Rundveehouder

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Rundveehouders

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Bij een varkenshouder

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Varkenshouder

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Varkenshouder

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Slachthuis

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Slachthuis

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Slachthuis

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Medewerkers van het slachthuis

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Slagerij

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Slagerij

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Slagerij

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

De medewerkers van een slagerij

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

In een bedrijf dat veevoeder ontwikkelt

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

In een bedrijf dat veevoeder ontwikkelt

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Veevoeder

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Vleesverwerking

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Vleesverwerking

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Vleesverwerking

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Vlees in het restaurant

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Vlees in het restaurant

Vlees van bij ons © Jimmy Kets

Vlees in het restaurant