Van boer tot bord: fotograaf Jimmy Kets brengt Vlaamse vleessector in beeld

Rundveehouder © Jimmy Kets

De kloof tussen voedsel en consument lijkt vandaag groter dan ooit. Dat wil het VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) veranderen. Samen met fotograaf Jimmy Kets publiceert het nu een boek vol knappe beelden over een sector die zich niet zo vaak in de kaarten laat kijken.

Elke dag opnieuw gaan ruim 100.000 mensen aan de slag binnen de Belgische vleessector. Van dierenvoeder tot restaurateurs die een stuk vlees op hun grill gooien: België scoort hoog op vlak van smaak en traceerbaarheid. Toch gaapt er een diepe kloof tussen de sector en de consumenten, die de voeling met de oorsprong van vlees verloren zijn.

Daarom pakt die sector nu uit met een beeldboek waarin alle verschillende schakels van de sector aan bod komen. Veevoederfabrikanten, slagers, verwerkingsbedrijven, vleesboeren en restaurateurs namen gewillig plaats voor de lens van fotograaf Jimmy Kets. Zo kan je in het boek ontdekken hoe Gandaham gemaakt wordt, waarom topchef Sam Van Houcke van restaurant Maste in Gent resoluut kiest voor vlees van bij ons en hoe de Boutersemse slagersfamilie Vangramberen al generaties lang traditionele recepten in ere houdt. Wij mogen je alvast enkele beelden laten zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content