Van aperitief tot dessert: een kruidig feestmenu van vijf gangen

Angelique: zijden sjaal, Dior. 18-karaats vergulde zilveren oorbellen, Studio Collect. Vergulde zilveren ringen, Elisa Lee. Jurk met zwarte pailletten en katoenen strikken, Elisabetta Franchi. Katoenen mantel met zwarte pailletten, Marie Martens. Rode suède schoenen met stras, Roger Vivier. Armband Rainbow in roze goud met regenboogsaffier, Salima Thakker. Ola: polyester hemd met stras, Dries Van Noten. zijden sjaal, Dior. Wollen broek, Hermès. Metalen oorbel met parel, Dior. Ring aan rechterpink van 18-karaats geelgoud, Atelier P. Stoffen schoenen met rubberen zool, Berluti. Ingo: wollen blazer, Louis Vuitton. Zijden sjaal, Dior. Ring van 18-karaats geelgoud, Atelier P. Metalen sjaalring met parel, Dior. Wollen broek, Raf Simons. Lakleren schoenen, Celine. Manchetknopen in 18-karaats geelgoud met 12 diamanten en 280 smaragden, David Gotlib One. Katia: wollen maatpak en leren riem, Alexander McQueen. Katoenen top, Dior. Zoetwaterparels met sluiting van witgoud, Maison De Greef. Zijden sjaal op tafel, Dior. Stoelen, Fest Amsterdam.

Dit jaar vieren we anders, maar sowieso wel in stijl. We serveren je alvast graag dit verrassende menu om van te genieten in je bubbel.

Aperitief

Bij een buitenfeestje hoort een aperitief waar je je handen aan kunt warmen. Deze elegante kruidige cider krijgt warmte door de vanille en door de frisse toetsen van de laurier. De zwarte peper geeft de pit die je nodig hebt om de kou te trotseren. Maak een alcoholvrije variant door de cider te vervangen door appelsap.

Van aperitief tot dessert: een kruidig feestmenu van vijf gangen
© Sophie Rata

Hapje

Fris en knapperig kraakt deze witloofsalade tussen de tanden. De ui stoppen we in een barbecue met deksel zodat hij langzaam gaart en een rokerig smaakje krijgt. We serveren de salade lekker oldskool in een blaadje witloof, zodat het een handig hapje is om zonder bestek te serveren.

Van aperitief tot dessert: een kruidig feestmenu van vijf gangen
© Sophie Rata

Voorgerecht

Als voorgerecht scoor je met een aards soepje met boekweit, miso en paddenstoelen, opgefrist met citroenzeste. Dit soepje is voedend, verwarmend en barst van de umami met bruingebakken paddenstoelen en krachtige miso.

Van aperitief tot dessert: een kruidig feestmenu van vijf gangen
© Sophie Rata

Hoofdgerecht

De winterse groenten in dit gerecht worden zoetzuur en kruidig omdat je ze kookt in een warme pekel. Het frisse zuur snijdt mooi door het vette van de krokant gebakken makreel.

Van aperitief tot dessert: een kruidig feestmenu van vijf gangen
© Sophie Rata

Dessert

Deze elegante potjes gebakken room smaken subtiel naar rozemarijn. Met wat partjes frisse pompelmoes erop krijg je een romig maar licht dessertje waardoor je niet met een zwaar gevoel van tafel gaat.

Van aperitief tot dessert: een kruidig feestmenu van vijf gangen
© Sophie Rata

Smakelijke feesten!

Partner Content