Vader en zoon Vandecasserie openen nieuw restaurant

Freddy en Patrick Vandecasserie, topchefs van Villa Lorraine, openen in Ruisbroek een nieuw restaurant: ‘De Mayeur’.

Topchef Freddy Vandecasserie werkte 40 jaar in de keuken Villa Villa dat uitgroeide tot een instituut in de Brusselse restaurantwereld. Ruim dertig jaar terug haalde hij samen met de toenmalige chef Camille Lurkin en patron Marcel Kreusch, de wereldpers toen Villa Lorraine als eerste restaurant buiten Frankrijk drie Michelinsterren kreeg. In 1974 nam hij de zaak over.

Patrick, zijn zoon, vervoegde de keuken in 1991. Hij schopte het tot meesterkok, maar begint dus nu aan een nieuw avontuur.

In hun nieuwe fijnproeversrestaurant ‘De Mayeur’ laten vader en zoon Vandecasserie zich assisteren door de bevriende souschef Siebrecht De Vlaminck. Op de menukaart staan klassieke gerechten en seizoensgerichte streekproducten. Er is ook een speciale kinderkaart voorzien. Gezien de traditie des huizes zullen ook hier de bekende koperen stoofpotjes sommige gerechten tot aan de tafel vergezellen. (DB)

Praktisch
De Mayeur, Fabriekstraat 339, 1601 Ruisbroek, 02/331.52.61, info@demayeur.be , gesloten op woensdag. PrivƩ parking.

– Word fan van Knack Weekend Culinair op Facebook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content