Urban Crafts 2016: Aurore Phanariotis bakt cupcakes voor ieders smaakpalet

Cupcakes van Flavors Bakery © Urban Crafts

Flavors Bakery van Aurore Phanariotis dingt mee naar de hoofdprijs van Urban Crafts 2016. Haar cupcakes komen in alle smaken en vormen: zoet en zout, luchtig en lekker vol, zonder lactose of gluten, bio, voor elk wat wils.

Jouw smaakpallet en wensen bepalen welke cupcakes op jouw bord terechtkomen bij Flavors Bakery. Aurore maakt cupcakes in allerlei verschillende smaken en vormen, maar ze zien er allemaal uit om op te eten. ‘Ik ben verliefd geworden op het esthetische aspect van het product.’

Je kan de cupcakes van Flavors Bakery eten als aperitiefhapje, tussendoortje of dessert. Alles is mogelijk. Noem de cupcakes van Flavors Bakert ook niet zomaar cupcakes, want het zijn ware gastronomische pareltjes.

Flavors Bakery
Flavors Bakery © Urban Crafts

‘Ik heb de cupcake herzien. Ik heb het Amerikaanse product herwerkt om het meer Europees te maken, door de cakes lichter te maken en met verse producten te werken. Ze neigen meer naar verfijnde patisserie.’ Die verse producten proef je ook. ‘Ik vind het heel leuk om aan de basis te zitten en zelf producten uit te kiezen: de extracten, het fruit, de vulling. En om alles samen te brengen.’

‘Patisserie is een kinderdroom die werkelijkheid werd. Het is niet enkel visueel, maar draait ook om geuren, gesprekken, gelach, een moment om te delen met anderen’, aldus Aurore.

We proefden verschillende soorten – zoet en hartig – en konden er geen genoeg van krijgen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Urban Crafts is een initiatief dat jaarlijks nieuwe, jonge, creatieve makers selecteert en verenigt in een community van intussen meer dan 32.000 leden op Facebook. De deelnemers worden geselecteerd op basis van criteria zoals relevantie, hedendaags karakter en pro-activiteit. Ze krijgen ondersteuning om zichzelf online beter te profileren en offline te netwerken via evenementen en workshops. Urban Crafts is een gezamenlijk project van Trendwolves en Hello bank!.

Stem op jouw favoriet

Tot 12 december kan het publiek een stem uitbrengen om dé Urban Crafter 2016 te verkiezen. Surf naar www.urbancrafts.tv en ontdek de 32 Urban Crafters. Van 1 tot en met 18 december stellen de makers tentoon in de vitrines van de Lakensestraat tijdens Maker.Street.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content