Een genootschap van Limburgse bier- en wijnliefhebbers heeft een gamma samengesteld van unieke Belgische bieren met bubbels.

Het mousserende bier, gemaakt van brouwsels uit de brouwerij Oud Beersel, mikt op de wereldwijde export en leent zich uitstekend tot combinaties met typische gerechten.

De ambachtelijke brouwers van Bzart uit het Limburgse Borgloon, zijn bij Brouwerij Oud Beersel de voorraad van de Oude Geuze (2007) en Oude Kriek (2008) gaan opkopen. Deze brouwsels zijn tientallen keren wereldwijd bekroond als beste bieren ter wereld.

"Vervolgens hebben we volgens de traditionele methode bubbels toegevoegd aan het bier, en dit proces op punt gesteld in samenwerking met professor Naudts van de Proefbrouwerij in Lochristi", zegt Luc Dirkx, initiatiefnemer van Bzart. "Zo krijg je de unieke combinatie van een feestelijk glas bubbels met de smaak van de beste Belgische bieren."

Bzart heeft ook mousserende brouwsels gemaakt van blond bier en lambiek. "Deze producten lenen zich uitstekend voor 'foodparing'", zegt Dimitry Lysens, chef-kok van het met 1 Michelin-ster bekroonde Magis in Tongeren. "Onze klanten verwachten een unieke culinaire ervaring. Dit gamma van bubbelende bieren is een smaak die hen verrast. De verscheidenheid in het gamma laat combinaties toe met gerechten die een mooie tandem vormen. Iedereen is erg enthousiast."

De hele voorraad Bzart is inmiddels al verkocht aan sterrenrestaurants en aan buitenlandse liefhebbers. "We houden het ambachtelijk, maar drijven de productie geleidelijk op", besluit Dirkx. (Belga/DB)

Een genootschap van Limburgse bier- en wijnliefhebbers heeft een gamma samengesteld van unieke Belgische bieren met bubbels.Het mousserende bier, gemaakt van brouwsels uit de brouwerij Oud Beersel, mikt op de wereldwijde export en leent zich uitstekend tot combinaties met typische gerechten. De ambachtelijke brouwers van Bzart uit het Limburgse Borgloon, zijn bij Brouwerij Oud Beersel de voorraad van de Oude Geuze (2007) en Oude Kriek (2008) gaan opkopen. Deze brouwsels zijn tientallen keren wereldwijd bekroond als beste bieren ter wereld. "Vervolgens hebben we volgens de traditionele methode bubbels toegevoegd aan het bier, en dit proces op punt gesteld in samenwerking met professor Naudts van de Proefbrouwerij in Lochristi", zegt Luc Dirkx, initiatiefnemer van Bzart. "Zo krijg je de unieke combinatie van een feestelijk glas bubbels met de smaak van de beste Belgische bieren." Bzart heeft ook mousserende brouwsels gemaakt van blond bier en lambiek. "Deze producten lenen zich uitstekend voor 'foodparing'", zegt Dimitry Lysens, chef-kok van het met 1 Michelin-ster bekroonde Magis in Tongeren. "Onze klanten verwachten een unieke culinaire ervaring. Dit gamma van bubbelende bieren is een smaak die hen verrast. De verscheidenheid in het gamma laat combinaties toe met gerechten die een mooie tandem vormen. Iedereen is erg enthousiast." De hele voorraad Bzart is inmiddels al verkocht aan sterrenrestaurants en aan buitenlandse liefhebbers. "We houden het ambachtelijk, maar drijven de productie geleidelijk op", besluit Dirkx. (Belga/DB)