Umami in pastavorm

GB/Carrefour presenteert een tube Umami Paste™, die werd ontwikkeld door een Britse culinaire auteur en ‘gastropreneur’.

Het bestaan van de smaak umami werd begin vorige eeuw al door Japanners aangetoond, maar is pas recentelijk door westerse wetenschappers onder de loep genomen. Simpel gezegd slaat umami op alle smaken die een ‘mmmm’-reactie uitlokken. Wetenschappelijk uitgelegd is het de hartige smaak van natuurlijke glutamaten en natrium-5-ribonucleotiden, die volop aanwezig zijn in voedingsmiddelen als vlees, vis, groenten en zuivel.

Tot nog toe werden wereldwijd slechts de vier smaken zoet, zuur, bitter en zout erkend, maar toonaangevende wetenschappers, onder wie dr. John Emsley van de Royal Society of Chemistry, hebben nu een umamireceptor aangetroffen op de tong, meer bepaald tussen de zoetreceptoren voorin.

GB/Carrefour presenteert een tube Umami Paste™, die werd ontwikkeld door Laura Santtini. De in Groot-Brittannië gevestigde culinaire auteur en ‘gastropreneur’ bracht de meest umamirijke producten uit de Italiaanse keuken (tomaten, parmezaan en eekhoorntjesbrood) samen in een pasta die makkelijk aan een gerecht kan toegevoegd worden. (3,99 euro).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content