Umami-chocolade van Belgische makelij
Topchocolatier David Maenhout zorgt met zijn bonbon met umamismaak voor een primeur.
Topchocolatier David Maenhout van Chocolatier M uit Knokke-Heist heeft met de creatie van zijn umami-praline een primeur in de wereld van de chocolade beet.
De nieuwe bonbon met exotische benaming is op subtiele wijze bereid met de wat mysterieuze umamismaak in combinatie met fijn krokante sesampraliné, om de praline een volle Aziatische afronding te geven.
Umami, het Japanse woord voor ‘verrukkelijk’, is sinds enkele jaren de bewezen vijfde basissmaak, naast zoet, zout, zuur en bitter. Een smaak omschrijven is altijd moeilijk, en dat geldt in het bijzonder voor umami. ‘Vol en bevredigend harmonieus maar tegelijk fris’, volgens de Japanse professor Kikunae Ikeda, de eerste wetenschapper die het vreemde smaakgevoel begin vorige eeuw onderzocht. David Maenhout, onlangs nog uitgeroepen tot ‘Ambassadeur voor de Belgische chocolade’, injecteert de bijzondere smaak nu ook in zijn nieuwste creatie.
David Bitoune
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier