Uber gaat ook maaltijden aan huis leveren in Brussel

© Belga

Uber lanceert donderdag een nieuwe dienst voor maaltijdbezorging in Brussel: UberEATS. Bestellingen zullen niet geleverd worden per auto, maar wel per fiets en per scooter.

Via de UberEATS-app kunnen inwoners van Brussel vanaf donderdag 20 oktober dagelijks tussen 11.00 uur ’s ochtends en 23.00 uur ’s avonds maaltijden bestellen.

We starten met een breed scala aan kwalitatief goede lokale restaurants en honderden koeriers die de bestellingen per fiets of scooter zullen bezorgen, zegt Uber in een mededeling. Maaltijden bestellen via UberEATS is net zo eenvoudig als het bestellen van een Uber-rit, voegt het bedrijf er aan toe.

Gebruikers selecteren het restaurant en gerecht naar keuze, volgen de status van hun bestelling via de app, zien live op de kaart waar de bestelling is en een UberEATS-koerier levert de maaltijd voor de deur af.

Net als bij de Uber-app wordt de factuur naar het e-mailadres van de gebruiker gestuurd. Filip Nuytemans, General Manager UberEATS Expansion Markets: “We zijn al meer dan 2,5 jaar actief in Brussel en kennen de stad als geen ander. Deze kennis en ervaring gaan we nu toepassen op het bezorgen van maaltijden. Met UberEATS bieden we de inwoners van Brussel een betaalbare service van goede kwaliteit. Zo vragen we geen bezorgkosten en is er op dit moment ook geen minimum bestelbedrag.”

Restaurants in de Belgische hoofdstad kunnen via het UberEATS-platform hun maaltijden aan alle Uber-gebruikers aanbieden. “Tienduizenden mensen in Brussel maken wekelijks gebruik van de reguliere Uber-app. Iedereen met een bestaand Uber-account, heeft automatisch een UberEATS-account en kan direct inloggen.”

Met de lancering in Brussel is UberEATS nu beschikbaar in 40 steden verspreid over 13 landen wereldwijd. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content