Tweesterrenrestaurant Danny Horseele failliet

Het sterrenrestaurant van topchef Danny Horseele in Dudzele is failliet verklaard. Van zijn ‘nieuwe restaurant’ in het Gentse stadion is dus ook geen sprake.

De rechtbank van koophandel van Brugge heeft het tweesterrenrestaurant van Danny Horseele in Dudzele failliet verklaard. Dat bericht Het Nieuwsblad. Dat betekent ook dat er van een nieuw gastronomisch restaurant van de topchef in het nieuwe Ghelamcostadion van AA Gent geen sprake is.

‘Het is erg voor mijn familie en voor mijn personeelsleden die zo hard gewerkt hebben’, bevestigt de sterrenchef in de krant. Veel meer commentaar wou hij niet kwijt.

Het faillissement is merkwaardig, want afgelopen weekend raakte nog bekend dat Horseele een nieuw eethuis zou openen in het nieuwe Gentse stadion. Hij sprak van ‘een aanbod dat hij niet kon weigeren.’ De twee sterren zouden ook mee verhuizen naar de Arteveldestad, waar naar eigen zeggen ‘meer ruimte is voor sterrenrestaurants’.

Maar het hele verhaal over de plannen van de sterrenchef wordt nu tegengesproken door curator Johan Martens.

De 59-jarige Danny Horseele had dertig jaar lang restaurant ’t Molentje in Zeebrugge waarmee hij ook twee Michelinsterren haalde. In november 2007 werd hij door GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De culinaire gids omschreef hem toen als ‘een groot culinair talent’ en ‘een briljant pedagoog’ voor de jonge ploeg van ’t Molentje. Maar een jaar later ging zijn restaurant failliet.

Hij begon vrijwel onmiddellijk een gerieflijk en ruim nieuw eethuis onder eigen naam, ondergebracht in een gerenoveerde hoeve in het achterland van Zeebrugge, dat ook uitgroeide tot een tweesterrenrestaurant. Maar ook deze zaak is nu failliet. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content