Chef-kok is Filip Claeys is sinds 2006 eigenaar van het Brugse restaurant De Jonkmanwaar op de voorgevel al tien jaar langtwee Michelinsterren prijken. Ook is hij medeoprichter van de Northseachefs: een collectief van chefs die promotie makenrond duurzame, Belgische visvangst. Recent ontving hij met zijn restaurant ook een groene ster, dankzij zijn focus op lokale en Belgische producten.

Bouw van een multifunctioneel atelier

De chef-kok en het merk zetten nu een multifunctioneel atelier op poten. Die komt in Brugge. 'Ik zie het atelier als een eetgelegenheid, maarevengoed als een ruimte om workshops te geven met de Northseachefs, of om kookdemo's op te nemen', vertelt Claeys. Daarnaast schietde chef-kok in september voor de organisatie Make-A-Wish. 'Alles wat ik doe, draait ommensen gelukkig maken', aldus de chef-kok.

Chef-kok is Filip Claeys is sinds 2006 eigenaar van het Brugse restaurant De Jonkmanwaar op de voorgevel al tien jaar langtwee Michelinsterren prijken. Ook is hij medeoprichter van de Northseachefs: een collectief van chefs die promotie makenrond duurzame, Belgische visvangst. Recent ontving hij met zijn restaurant ook een groene ster, dankzij zijn focus op lokale en Belgische producten.De chef-kok en het merk zetten nu een multifunctioneel atelier op poten. Die komt in Brugge. 'Ik zie het atelier als een eetgelegenheid, maarevengoed als een ruimte om workshops te geven met de Northseachefs, of om kookdemo's op te nemen', vertelt Claeys. Daarnaast schietde chef-kok in september voor de organisatie Make-A-Wish. 'Alles wat ik doe, draait ommensen gelukkig maken', aldus de chef-kok.