Twee nieuwe hotspots in Antwerpen: Butchers Coffee & Barbossa

Het Mechelseplein is met Barbossa een bar rijker en op het Antwerpse Zuid slurpen we vanaf nu pure koffie bij Butchers Coffee.

Butchers Coffee

Brew brothers van Butchers Coffee
Brew brothers van Butchers Coffee© Jens Mollenvanger

In een oude slagerij op het Antwerpse Zuid kan je vanaf nu terecht voor een heerlijke en pure tas koffie. Dave Haesen en Paolo Guffens, twee barista’s die hun sporen verdienden in koffiebars wereldwijd, openden er hun eerste zaak. De uitbaters dachten dat de Antwerpse koffiescene klaar was voor iets nieuws en ze voegden de daad bij het woord. In verschillende uithoeken van de wereld deden ze ervaring op als barista. Van Melbourne, over Londen en Vancouver tot in de Antwerpse Caffènation.

Om een pure kop troost te zetten, moet je dicht bij het productieproces staan. Ze beginnen dan ook bij de groene boon, die ze zelf uitzoeken. Het branden van de bonen gebeurt door de gespecialiseerde branderij van Caffènation, waar Butchers Coffee ook het Caffènation huismerk aankoopt. In de toekomst plannen ze hun eigen ‘Butchers Blend’ op de markt te brengen. Honger? Je kan er ook knabbelen op een verse toast, genieten van een stukje worteltaart of gaan voor de gezonde superfood balls.

Praktisch: Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen

Facebook

Barbossa

Wolfram en Oskar Ghesquière, uitbaters van Barbossa
Wolfram en Oskar Ghesquière, uitbaters van Barbossa© –

Deze nieuwe bar aan het Mechelseplein roept smaak uit tot koning. De uitbaters, Wolfram en Oskar Ghesquière, houden er een simpele filosofie op na, namelijk dat goede smaak binnen ieders handbereik ligt. ‘Barbossa staat voor het goede leven. Goed gezelschap, goede muziek, lekker eten, lekker drinken, goede gezondheid, eventjes weg van alles zijn, ….’

De broers gingen op zoek naar producten uit warme streken, met een verhaal: Italiaanse cocktails, Spaans gerijpt rundsvlees, Franse broden en Mediterrane muziek. Verder focussen ze zich op gezelligheid in hun nieuwe bar. Zowel Oskar als Wolfram hebben ervaring in de horeca en mensen samenbrengen. Die kennis stopten ze in hun eigen bar, waar sfeer en smaak centraal staan. Kortom een bar waar je kan gaan nazomeren of gaan genieten van de gezelligheid van de ontluikende herfst.

Praktisch: Sint-Jorispoort 2-4, 2000 Antwerp

Facebook

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content