"Er is zo goed als overal een toename van de activiteit merkbaar. We hebben het ergste achter ons gelaten", zegt Olivier Willocx, gedelegeerd bestuurder van de Brusselse werkgeversorganisatie Beci. De trendbreuk werd volgens hem ingezet tijdens het Hemelvaartweekend. "Men heeft toen van het betere weer gebruik gemaakt om er weer bovenop te komen".

Willockx benadrukt dat niet alle zaken na de aanslagen met grote problemen te maken hadden. Bovendien stelt hij ook vast dat een deel van de activiteit zich verplaatst heeft richting Ukkel, Waterloo en Waver, waar de horecasector "boomt".

"Zeer bescheiden herstel"

Ook Philippe Trine van de Brusselse Horecafederatie maakt melding van een, weliswaar zeer bescheiden, herstel. "De sector draait nu op vijftig à zestig procent van de normale omzet, vlak na de aanslagen was dat dertig procent", klinkt het. Bij de Brussels Hotels Association (BHA) wordt een gelijkaardige verbetering vastgesteld, al ligt de bezettingsgraad in de Brusselse hotels nog altijd twintig tot dertig procent lager dan normaal, omdat heel wat toeristen Brussel nog altijd vermijden.

"Kort na de aanslagen bedroeg het verlies voor de hotelsector meer dan vijtig procent. Vandaag, twee maanden na de aanslagen, zijn de verliezen dus minder, maar het blijft onhoudbaar", zegt Rodolphe Van Weyenbergh, secretaris-generaal van de BHA. De daling van de bezettingsgraad in de Brusselse hotels is volgens hem vooral merkbaar in de weekends. (Belga)

"Er is zo goed als overal een toename van de activiteit merkbaar. We hebben het ergste achter ons gelaten", zegt Olivier Willocx, gedelegeerd bestuurder van de Brusselse werkgeversorganisatie Beci. De trendbreuk werd volgens hem ingezet tijdens het Hemelvaartweekend. "Men heeft toen van het betere weer gebruik gemaakt om er weer bovenop te komen". Willockx benadrukt dat niet alle zaken na de aanslagen met grote problemen te maken hadden. Bovendien stelt hij ook vast dat een deel van de activiteit zich verplaatst heeft richting Ukkel, Waterloo en Waver, waar de horecasector "boomt". Ook Philippe Trine van de Brusselse Horecafederatie maakt melding van een, weliswaar zeer bescheiden, herstel. "De sector draait nu op vijftig à zestig procent van de normale omzet, vlak na de aanslagen was dat dertig procent", klinkt het. Bij de Brussels Hotels Association (BHA) wordt een gelijkaardige verbetering vastgesteld, al ligt de bezettingsgraad in de Brusselse hotels nog altijd twintig tot dertig procent lager dan normaal, omdat heel wat toeristen Brussel nog altijd vermijden. "Kort na de aanslagen bedroeg het verlies voor de hotelsector meer dan vijtig procent. Vandaag, twee maanden na de aanslagen, zijn de verliezen dus minder, maar het blijft onhoudbaar", zegt Rodolphe Van Weyenbergh, secretaris-generaal van de BHA. De daling van de bezettingsgraad in de Brusselse hotels is volgens hem vooral merkbaar in de weekends. (Belga)