De beste restaurants zijn dit jaar Sugalabo in Tokyo, Guy Savoy in Parijs, Le Bernardin in New York en Ryugin in Tokyo. Opvallend is dat Sugalabo van chef Yosuke Suga niet in de Michelin-gids staat, terwijl de drie andere toprestaurants driesterrenchefs hebben.

In de top 100 staan twee Belgische zaken: Hof Van Cleve in Kruishoutem op de 68ste plaats en Pastorale in Reet op plaats 93. In de rangschikking van landen met de meeste vermeldingen in de top 1.000 staat België dertiende: de Franse lijst bevat 25 adressen in ons land. Enkele van die namen zijn 't Zilte, Sea Grill, Comme Chez Soi, L'Eau Vive en Bon Bon.

De volledige lijst ontdekken kan hier.

De beste restaurants zijn dit jaar Sugalabo in Tokyo, Guy Savoy in Parijs, Le Bernardin in New York en Ryugin in Tokyo. Opvallend is dat Sugalabo van chef Yosuke Suga niet in de Michelin-gids staat, terwijl de drie andere toprestaurants driesterrenchefs hebben. In de top 100 staan twee Belgische zaken: Hof Van Cleve in Kruishoutem op de 68ste plaats en Pastorale in Reet op plaats 93. In de rangschikking van landen met de meeste vermeldingen in de top 1.000 staat België dertiende: de Franse lijst bevat 25 adressen in ons land. Enkele van die namen zijn 't Zilte, Sea Grill, Comme Chez Soi, L'Eau Vive en Bon Bon. De volledige lijst ontdekken kan hier.