Bij de 15 kortfilms die genomineerd zijn voor de European Film Awards 2016, zijn ook twee Belgische films. Dat blijkt uit de lijst van de European Film Academy en EFA Productions. Op 15 filmfestivals in Europa selecteerde een onafhankelijke jury een kortfilm, die dus kans maakt op de prijs voor Beste Europese Kortfilm.

De jury van het festival van het Zwitserse Locarno koos 'L'Immense retour' van Manon Coubia. 'Le Mur' van Samuel Lampaert was dan weer de keuze van de jury tijdens het het Film Fest Gent.

Op zaterdag 10 december wordt in het Poolse Wroclaw bekendgemaakt welke film de prijs voor Beste Europese Kortfilm 2016 in de wacht sleept. Wroclaw is dit jaar de Europese culturele hoofdstad.

Bij de 15 kortfilms die genomineerd zijn voor de European Film Awards 2016, zijn ook twee Belgische films. Dat blijkt uit de lijst van de European Film Academy en EFA Productions. Op 15 filmfestivals in Europa selecteerde een onafhankelijke jury een kortfilm, die dus kans maakt op de prijs voor Beste Europese Kortfilm.De jury van het festival van het Zwitserse Locarno koos 'L'Immense retour' van Manon Coubia. 'Le Mur' van Samuel Lampaert was dan weer de keuze van de jury tijdens het het Film Fest Gent. Op zaterdag 10 december wordt in het Poolse Wroclaw bekendgemaakt welke film de prijs voor Beste Europese Kortfilm 2016 in de wacht sleept. Wroclaw is dit jaar de Europese culturele hoofdstad.