Twee Belgen worden Bordeaux Wine Educator

Mark De Backer en Kris Van de Sompel mogen zich voortaan International Bordeaux Wine Educator (IBWE) of lesgever in Bordeauxwijnen noemen.

Mark De Backer en Kris Van de Sompel mogen zich, naast 179 andere wijnkenners, voortaan International Bordeaux Wine Educator (IBWE) of lesgever in Bordeauxwijnen noemen. Ze haalden hun diploma aan de gerenommeerde Ecole du Vin de Bordeaux.

Samen met de Ecole du Vin is het de taak van deze IBWE wijndocenten om gedurende drie jaar regelmatig seminaries en cursussen te organiseren om de Belgische wijnconsument te informeren en de verschillen in Bordeauxwijnen te leren degusteren. Bordeaux wil met dit soort initiatieven de verkoop van haar wijnen stimuleren.

In Bordeaux kondigt 2009 zich aan als een van de beste wijnjaren. Volgens het magazine Decanter zijn de prijzen van de 400 primeurwijnen gemiddeld met 18,6 procent gestegen in vergelijking met 2005, en met 47,6 procent in vergelijking met 2008.

Bordeaux blijft met zijn 117.500 hectaren de grootste wijngaard in Frankrijk. Van al die wijnen wordt 32 procent geëxporteerd. België blijft een van de belangrijkste markten.

Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content