TV-tuinier Wim Lybaert voert campagne voor biologische voeding

© /

Wim Lybaert, bekend van televisie als moestuinier en fan van duurzame boeren, is het gezicht van de nieuwe campagne voor biologische landbouw en voeding van de Vlaamse sectororganisatie Bioforum.

De nieuwe campagne voor biologische landbouw en voeding van BioForum Vlaanderen loopt van 4 tot en met 12 juni 2016 en focust op biologische zuivel en eieren. Boegbeeld van de campagne is Wim Lybaert, bekend van televisie als moestuinier en fan van duurzame boeren.

‘Ik eet natuurlijk veel groenten uit mijn eigen tuin. Maar producten als yoghurt, kaas en vlees kies ik in de winkel vaak bio.’ Zelf weet hij hoe belangrijk een gezonde bodem is, maar ook de veehouderij ziet hij graag duurzaam. Met zijn engagement wil hij biologische ondernemers graag een hart onder de riem steken en pleit hij samen met BioForum voor meer bio in de winkelkar.

Met een groei van 18 procent brengt de Belgische koper het marktaandeel van verse bioproducten op 2,7 procent. Dat komt neer op een totale besteding van 514 miljoen euro per jaar, meldt de Vlaamse sectororgansatie Bioforum donderdag.

De bioboer gaat voor kwaliteit en probeert de negatieve impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Bij de biologische teelt worden geen kunstmest of chemische pesticiden gebruikt. Dat is mogelijk doordat de bioboer veel zorg besteedt aan een vruchtbare bodem via onder meer vruchtwisseling, groenbemesting en dierlijke mest. Biologische grondstoffen worden zorgvuldig verwerkt tot authentieke voeding. De campagneweken duren van 4 tot 12 juni (zuivel en ei staan dan centraal) en van 17 tot 25 september (met de focus dan op groenten en aardappelen).

Op de vernieuwde website staan verhalen over bioboeren, daar vind je ook een antwoord op vaak gestelde vragen over bio en een uitgebreide activiteitenkalender. Bovendien kan je begin juni stemmen op jouw favoriete zuivelproduct en maak je kans op lekkere prijzen. In de online biogids van Bio Mijn Natuur vind je meer dan 1.500 biopunten verspreid over heel Vlaanderen.

In het najaar focust de sector tijdens de tweede editie (van 17 tot 25 september) op biologische groenten en aardappel. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content