Tricolore shopping: Allez Duivels!

Tricolore shopping: Allez Duivels!
© /

Aduro Gin © /

De broers Ruben en Thomas De Ruyck lanceerden duivelgewijs een gin met (zeer) hotte allure. Dat heeft alles te maken met de Carolina Reaper, de heetste chilipeper volgens Guinness Book of Record, die erin verwerkt is. Een suggestie voor een pittig aperitief in de aanloop naar duivels vuurwerk op de grasmat. (Richtprijs: 39,95 euro)

Belgian Devil Gin © /

We blijven nog even into de ginhype met deze Belgische gin met een knipoog naar onze nationale ploeg, gefinetuned met de hulp van sommelier conseil Tim Veys. Zacht en fris, een beetje zoals Jan Vertonghen - al zullen de Duivels de klus moeten klaren zonder Sterke Jan. Deze Belgian Devil Gin steunt ook het project 'Buddy's road to Brazil'. (Richtprijs: 37,95 euro.)

IJslolly van Marcolini © /

De Brusselse topchocolatier Pierre Marcolini heeft een patent op hemels genot voor de smaakpapillen. Dat weten we al langer. Deze zomer pakt hij uit met - onder meer - ijslolly's die à la minute worden gecoat met een fijne chocoladetopping. Zeer innoverend. Deze tricolore variant is er eentje om vanavond te consumeren en het hoofd koel te houden. De driekleur is misschien wat verwarrend, maar dan houd je het ijsje toch gewoon horizontaal? (3,90 euro per ijslolly, te koop bij Marcolini)

Allez Duivels!