Trendy resto’s: 3 nieuwe eetplekken in Brussel

San, in Brussel. © /

Aan nieuwe culinaire concepten geen gebrek in Brussel. Deze nieuwe restaurants openden onlangs hun deuren.

Fijnproevers kunnen tevreden zijn : Sang-Hoon Degeimbre, de Koreaan-Belgische chef-kok van het vermaarde gastronomische restaurant L’Air du Temps (twee Michelinsterren) opende onlangs een laagdrempelig eethuis in centrum Brussel, San.

Sang-Hoon wordt beschouwd als de beste chef-kok van Wallonië. Zijn kookstijl is intelligent en interessant. Hij speelt met smaken en texturen en vertaalt dat naar originele gerechten die als tableau’s worden voorgeschoteld.

In zijn nieuwe bistro heeft de jonge, veelbelovende Japanse Belg Toshiro Fujii de leiding over de keuken. In het restaurant – met zwoel interieur – zijn kom en lepel de emblemen, mes en vork werden er geweerd. De kaart vermeldt vijf hartige en twee zoete komgerechten die dagelijks variëren, bovendien gebaseerd zijn op Sang-Hoons culinaire reiservaringen en er ook naar genoemd worden. Hier eet je een kommetje ‘Barcelona’, ‘Venetië’ of ‘Bilbao’.

San, Vlaamsesteenweg 19, 1000 Brussel, 02 318 19 19.

Trendy resto's: 3 nieuwe eetplekken in Brussel
© /

Het bekende Japanse restaurant Samourai heeft een tweede ramen-bar geopend in de hoofdstad. Ramen zijn Japanse noedels, die oorspronkelijk in eetstalletjes aan arbeiders werden verkocht. maar nu ook massaal naar onze contreien overwaaien.

De eerste ramen-bar in de Wolvengrachtstraat sloeg aan, waarna er dus een tweede kwam. Het is een leuke plek om snel iets te eten. De beperkte keuze staat op het bord geschreven, eten doe je aan de toog of aan tafel. De noedels zijn huisgemaakt door de Japanse gastheer. Wie wil kan ze ook afhalen.

Samourai Ramen, Kapitein Crespelstraat 1, 1050 Brussel, 02/503.05.50.

Trendy resto's: 3 nieuwe eetplekken in Brussel
© /

De nieuwe ‘bistro-resto’ Bistropolitan, vlakbij het Jubelpark, draait de klok wat terug en wil naar eigen zeggen teruggrijpen naar de basisprincipes van de oorspronkelijke keuken. Je kan er terecht voor een caesar salad, filet van Mechelse koekoek, koninginnenhapje, varkenswangen met fijne groentjes en andere seizoensgebonden gerechten die bekend in de oren klinken. ’s Zondags kan er tot 15 uur gebruncht worden. Voor het strakke, hedendaagse interieur werd beroep gedaan op de diensten van de jonge architect Gilles Frankignoulle.

Bistropolitan, Tervurenlaan 105, 1040 Brussel, 02/736.29.00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content