Tournée générale: Mort Subite doet gooi naar wereldrecord

© .

De brouwerij van Mort Subite zal op zaterdag 30 juli tijdens haar Open Brouwerijdag het wereldrecord tournée générale proberen te breken. Daarvoor moeten er meer dan 1.200 mensen het glas heffen.

“We hebben er een goed oog op dat het ons zal lukken. De Open Brouwerijdag is ondertussen een jaarlijkse traditie en vorig jaar kwamen er meer dan 3.000 mensen op af”, zegt een woordvoerder.

Om 15.00 uur zal iedereen gevraagd worden te verzamelen op het plein voor de brouwerij in Kobbegem voor de recordpoging. Onder begeleiding van Mort Subites meesterbrouwer Bruno Reynders en onder het toeziend oog van een gerechtsdeurwaarder heffen alle bezoekers samen het glas. Het huidige wereldrecord tournée générale ligt op zo’n 1.200 personen.

Orgelpunt

De Open Brouwerijdag van Mort Subite in Kobbegem is het orgelpunt van de Tournée Nationale waarbij de brouwerij het hele land doorkruiste om bierliefhebbers het beste van het Pajottenland aan te bieden. Tussen 10 uur en 18 uur krijgen alle bezoekers een gratis rondleiding doorheen de brouwerij om een blik te werpen achter de schermen. Froodtrucks zullen authentiek Brussels streetfood serveren en Brusselse muziekbands zorgen voor ambiance. (Belga/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content