Tour du vin: Gap – Saint-Jean-de-Maurienne

Wijnsommelier Lotte Wolf selecteert telkens een bijzondere wijn op maat van de Touretappe van de dag. Vandaag drinken we Roussette de Savoie, Domaine Dupasquier, 2011.

Tour du vin: Gap - Saint-Jean-de-Maurienne
© Lotte Wolf

Naar aanleiding van de Ronde van Frankrijk kruipt de Nederlandse wijnsommelier Lotte Wolf in de pen, helemaal in teken van het edele vocht. Voor haar blog Tour du Vin fietst ze langs de wijngaarden en selecteert ze elke tourdag een bijzondere wijn met een link naar de streek waar de renners zich op dat moment bevinden.

Geen kaas, maar wijn

De Savoie ligt op een steenworp afstand van de Tourrit van vandaag. De meeste mensen denken bij Savoie meteen aan kaas. Helaas, want de wijnen uit deze streek zijn heel bijzonder.

Tour du vin: Gap - Saint-Jean-de-Maurienne
© Lotte Wolf

Zeker de Roussette van het domein Dupasquier. Dit biologische domein maakt een geweldige, karakteristieke wijn die je echt moet proeven! Hij is heel kruidig, bloemig, rond en de lychee-tonen in de afdronk maken hem tot een echte topper! Dankzij zijn bloemige karakter is de wijn goed te combineren met een gerecht met reblochon, een lokale kaas.

Verkrijgbaar via : www.rhonevaluewines.eu en Terrovin.

Wijn & spijs

Een heerlijk gerecht bij deze wijn is gerookte langoustine, frisse couscous van rauwe romanesco-bloemkool, gelakt spek, ui-variëteiten en specerijenjus. Bij dit gerecht van Oud Sluis schonk ik de de Roussette de Marestel. Deze topcuvée is afkomstig van de 60 jaar oude wijnstokken van de kleine Cru Marestel. Zowel deze als de ‘basiswijn’ heeft 12 maanden kunnen genieten van de houtlagering. En dat geeft een extra dimensie aan de wijn.

Lotte Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content