Goed nieuws voor de liefhebbers van het edele vocht: topsommelier Sepideh Sedaghatnia opent een nieuwe wijnzaak op het Antwerpse Zuid.

Bij het grote publiek genoot ze grote bekendheid als een van de drie juryleden in het VTM-programma Mijn pop-uprestaurant. Maar Sepi, zoals intimi haar noemen, is in de eerste plaats een grote wijnkenner.

Tot voor kort maakte ze het mooie weer als sommelier in het Antwerpse tweesterrenrestaurant 't Zilte van Viki Geunes. Vorig jaar werd ze door Gault & Millau uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar 2014. En nu wil ze haar kennis en vakmanschap delen met de klanten in een nieuwe, eigen wijnbar in Antwerpen. Je kan er ook kleine schoteltjes bestellen, maar noem het geen wijnrestaurant. 'Zie het eerder als een bistro met een vijftiental tussengerechtjes. Leuk om te sharen bij een glas wijn,' zegt ze in Gazet van Antwerpen. 'Proef je een goede wijn aan de bar, dan kan je daarvan een fles of meer aan winkelprijs mee naar huis nemen.'

Sepideh heeft een aparte relatie met wijn. Het is voor haar bijna een levensvisie. 'Wijn is meer dan een drank, het is een verhaal van bezieling en vakmanschap', zei ze een tijd terug in Trends magazine. 'Wijn kan blije momenten extra aanzetten. Als je kwaad bent, kan wijn je helpen te kalmeren, en als je trots bent, kan wijn je trots nog meer reliëf geven. Je kunt hem ook zonder meer drinken, om te genieten van de kleine dingen in het leven.'

'Ik prijs nooit wijn aan die ik niet lekker vind', vertelde ze ons eerder. Reden te meer om vanaf eind april haar nieuwe bar slash wijnshop slash degustatieruimte binnen te stappen. (DB)

Goed nieuws voor de liefhebbers van het edele vocht: topsommelier Sepideh Sedaghatnia opent een nieuwe wijnzaak op het Antwerpse Zuid. Bij het grote publiek genoot ze grote bekendheid als een van de drie juryleden in het VTM-programma Mijn pop-uprestaurant. Maar Sepi, zoals intimi haar noemen, is in de eerste plaats een grote wijnkenner. Tot voor kort maakte ze het mooie weer als sommelier in het Antwerpse tweesterrenrestaurant 't Zilte van Viki Geunes. Vorig jaar werd ze door Gault & Millau uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar 2014. En nu wil ze haar kennis en vakmanschap delen met de klanten in een nieuwe, eigen wijnbar in Antwerpen. Je kan er ook kleine schoteltjes bestellen, maar noem het geen wijnrestaurant. 'Zie het eerder als een bistro met een vijftiental tussengerechtjes. Leuk om te sharen bij een glas wijn,' zegt ze in Gazet van Antwerpen. 'Proef je een goede wijn aan de bar, dan kan je daarvan een fles of meer aan winkelprijs mee naar huis nemen.'Sepideh heeft een aparte relatie met wijn. Het is voor haar bijna een levensvisie. 'Wijn is meer dan een drank, het is een verhaal van bezieling en vakmanschap', zei ze een tijd terug in Trends magazine. 'Wijn kan blije momenten extra aanzetten. Als je kwaad bent, kan wijn je helpen te kalmeren, en als je trots bent, kan wijn je trots nog meer reliëf geven. Je kunt hem ook zonder meer drinken, om te genieten van de kleine dingen in het leven.' 'Ik prijs nooit wijn aan die ik niet lekker vind', vertelde ze ons eerder. Reden te meer om vanaf eind april haar nieuwe bar slash wijnshop slash degustatieruimte binnen te stappen. (DB)