Topslager Hendrik Dierendonck opent nieuw atelier

© Gallery 34

Om aan de stijgende vraag naar zijn kwaliteitsvlees te kunnen voldoen, heeft Hendrik Dierendonck, de West-Vlaamse slager van de sterrenchefs, zijn zaak uitgebreid met een versnijdingsatelier. Op termijn wil hij ook meer winkels en restaurants openen.

De mensen eten minder vlees, maar béter vlees. In die optiek wil Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land, zijn familiebedrijf laten groeien. De vraag naar de vleeswaren in de etalage van zijn topslagerij Dierendonck in Sint-Idesbald is fors toegenomen, vooral zijn rundvlees.

Om zijn klanten, waaronder ook heel wat toprestaurants in binnen- en buitenland, nog beter te kunnen bedienen heeft Dierendonck een gloednieuwe versnijderij geopend in Veurne. Hier kan hij vlees versnijden in een groot atelier, maar op ambachtelijke wijze, zoals in zijn ambachtelijke slagerij.

New headquarters

Geplaatst door Hendrik Dierendonck op zaterdag 14 november 2015

Dierendonck kijkt vooruit en wil blijven groeien. Op termijn wil hij ook meer winkels openen in grote steden, met streekproducten en een beperkt aanbod. ‘In tijden dat slagerijen breder gaan in hun assortiment wil ik het net beperkter houden. Ik geloof in de artisanale slager, die bijvoorbeeld woensdag bloedworst aanbiedt en ’s vrijdags witte pens’, zegt hij aan KanaalZ.

Begin januari opende Dierendonck ook zijn eerste restaurant, ‘Carcasse‘, in Koksijde, een topadres voor vleesliefhebbers. Naast een lekkere steak of filet pur, meldt de menukaart ook minder bekende of ‘vergeten’ stukken vlees om te ontdekken. Ook hier, op horecagebied, wil de kwaliteitsslager uitbreiden. ‘Ik wil op termijn de ‘Pain Quotidien’ van het vlees worden. Maar ik bekijk het stap voor stap, want de kwaliteit primeert. En zolang ik het graag doe, kan ik groeien.’ (DB)

Restaurant Carcasse
Restaurant Carcasse© Gallery 34

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content