Topslager Dierendonck smeert pistolets in een zomerse pop-up

’s Lands bekendste slager opende in samenwerking met de Brusselse topzaak Pistolet Original een zomerse pop-up in zijn Atelier Dierendonck in Nieuwpoort.

Wie als eens de slagerij van Hendrik Dierendonck binnenstapte, weet dat hier enkel met vlees van de hoogste kwaliteit gewerkt wordt. Dat is ook zo in zijn restaurant Carcasse in Sint-Idesbald, waar hij vlees met een verhaal brengt.

Tijdens de zomermaanden gaat Dierendonck in zee met Valérie Lepla, drijvende kracht achter het bekende Brusselse monoproduct-restaurant geïnspireerd op de oer-Belgische pistolet belegd met lokale producten.

In haar eigen zaak nodigt Lepla enkele keren per jaar een gereputeerde chef uit om een recept voor het bekende broodje te herinterpreteren. Sterrenchef Peter Goossens was in het voorjaar nog aan de beurt. Nu maakte ze zelf de verplaatsing en gaat ze naar de kust voor een zomerse pop-up in Atelier Dierendonck.

De combinatie staat borg voor krokant gebakken pistolets belegd met eersteklas charcuterie. Tot 23 augustus zijn elke dag pistolets te verkrijgen, belegd met americain en tuinkers, rosbief en knolselder of met een gehaktbal, mayonaise en sla. Je kunt plaatsnemen aan de picknicktafels of de pistolets meenemen. Voor een kleine en grote honger.

Albert I-laan 106, 8620 Nieuwpoort, tel.: 058 24 20 12

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content