Topslager Dierendonck opent op 15 januari restaurant ‘Carcasse’

Michael Yates en Hendrik Dierendonck © Wouter Van Vaerenbergh

Hendrik Dierendonck, ’s lands bekendste slager, opent op 15 januari een eigen vleesrestaurant dat ook opgezet wordt als belevenisruimte.

Hendrik Dierendonck geniet als kwaliteitsslager nationale faam. Heel wat koks van ver komen bij hem stages volgen en hij levert vlees van topkwaliteit (limousin-melkkalf, lamsvlees uit Nederland, melklam uit de Pyreneeën) in de beste restaurants van het land. Om zijn bezoekers op een interactieve manier te laten kennismaken met het ambachtelijke slagersvak of om te tafelen met een lekker stukje vlees in het bord, opent de slager uit Sint-Idesbald op 15 januari zijn eigen tasting room slash restaurant ‘Carcasse’.

Het gloednieuwe eethuis is opgezet als belevenisruimte voor professionelen en geïnteresseerden die van dichtbij willen meemaken hoe bijvoorbeeld een volledig rund wordt versneden, hoe een vleesmolen worst draait of hoe je verschillende soorten slagersmessen hanteert.

Naast een ruimte voor workshops en demonstraties wordt Carcasse in de eerste plaats een restaurant voor vleesliefhebbers. Uiteraard kun je hier terecht voor een lekkere steak of filet pur, maar op de menukaart komen ook minder bekende of ‘vergeten’ stukken vlees om te ontdekken. Kok van het restaurant is Michael Yates. De jonge Brit werkte eerder als souschef in Oud Sluis, onder de auspiciën van Sergio Herman.

Hendrik Dierendonck behoort tot de derde generatie van een slagersfamilie. Hij bereidt vleeswaren zonder bewaarmiddelen en is altijd op zoek naar topproducten. Hij kweekt ook zelf hoevekippen en anjourunderen. De West-Vlaming is niet enkel als slager een vakman, hij is ook een ondernemer. In Nieuwpoort ging intussen een tweede zaak open, en binnenkort dus een nieuw restaurant. (DB)

Slagerij Dierendonck, Strandlaan 331, 8670 Sint-Idesbald.

Restaurant Carcasse Henri Christiaenlaan 5, 8670 Koksijde. Driegangenlunch kost 38 euro; een vijfgangendiner 60 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content