Topslager Dierendonck opent Brusselse vestiging (en webshop) in december

© Gallery 34

De gerenommeerde slager Hendrik Dierendonck, onlangs met ‘Carcasse’ nog grote winnaar van de Concept Restaurant Awards, opent in december een eerste zaak in Brussel. Ook online lanceert hij een shop, speciaal voor de feestdagen.

Ook Brussel kan straks uitgebreid kennismaken met het kwaliteitsvlees van topzaak Dierendonck. De bekende slager uit Sint-Idesbald mikt op begin december voor de opening van zijn nieuwe atelier in de Sint-Katelijnestraat, op de plek waar voordien de Jack O’Shea-slagerij was ondergebracht.

‘Ik wil er een plezante buurtslagerij van maken’, liet Hendrik eerder al verstaan aan Bruzz. ‘Het moet een volkse slagerij worden, maar dan met de professionele manier van werken van Dierendonck’.

Verwacht er geen coppa uit Italie, geen pur porc uit Frankrijk, maar wel zelfgemaakte gedroogde spiering, dito droge worsten, charcuterie, bloedpens en andere eigen producten in de toonbank. ‘Back to basics maar met die extra touch’, zo klinkt het.

Op 1 december gaat ook de online pop-upshop van Dierendonck in de stekker. Tot 15 januari kan je het digitale boodschappenkarretje vullen met puur vlees voor de feesttafel, of als nieuwjaarsgeschenk.

Carcasse in de prijzen

Hendrik Dierendonck en zijn hele team beleven hoogdagen. Vorige week zijn vleesrestaurant Carcasse nog de Gouden Palm tijdens de uitreiking van de Concept Restaurant Awards in de Antwerpse Bourla Schouwburg. ‘Wij hadden dit absoluut niet verwacht. Ik ben tenslotte slechts een slager die de perfectie ziet wat vlees betreft, maar die tot voor kort qua horeca weinig ervaring genoot’, reageerde hij achteraf.

Topslager Dierendonck opent Brusselse vestiging (en webshop) in december

Vlees brengen met een verhaal, dat is wat Hendrik voor ogen had toen hij aan Carcasse begon. Een verhaal waarin alles draait rond ambacht, terroir en pure passie, net zoals in de slagerij. ‘Volgens mij heeft dat ook de doorslag gegeven bij deze awards. We werden beloond voor de dagelijkse strijd die we leveren om onze filosofie na te streven.’

Carcasse, het restaurant van Hendrik Dierendonck.
Carcasse, het restaurant van Hendrik Dierendonck.© Gallery 34

Tot 30 oktober staat slagerij Dierendonck ook op de gastronomische foodmarket van Culinaria, het jaarlijkse evenement voor fijnproevers in Brussel. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content