Toppatisserie keert terug in 2014

In tijden van crisis snakt een mens naar zoet, wordt gezegd.

Wie het charmante hart van Lille kent, bewonderde ooit de Patisserie Méert in de rue Esquermoise, de mooiste antieke confiserie van Frankrijk uit 1761. Nu opent Méert een nieuw huis in de Brusselse Sint-Hubertusgalerie. Eigenlijk is het daarmee terug in het land, want het huis bestond hier al in het midden van de achttiende eeuw onder een andere naam. Mozart kwam er zelfs langs, en later was het hofleverancier van Leopold I.

In 1849 werd het overgenomen door de Belgische patissier Michael Méert. Hij maakte het huis beroemd met zijn succulente vanillewafeltjes. Vele beroemdheden en kunstenaars waren, en zijn nog steeds, klant van Méert, van Marguerite Yourcenar en Amélie Nothomb tot Wim Delvoye, die zelfs een verpakking ontwierp.

Méert breidt nu stevig uit, onlangs met twee bijhuizen in Parijs, vervolgens in Brussel en straks in Londen. Het Brusselse Maison Méert werd gedecoreerd door de Brusselse decoratrice Angèle Boddaert-Devletian, die onder meer interieurdecoraties ontwierp voor de familie Getty. Ze gaf de antieke huisstijl een moderne knipoog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content