Pierre Rion, voorzitter van de wijnbouwersvereniging Association des Vignerons de Wallonie (AVW) verklaarde aan Belga dat de druiven mooi konden uitrijpen: 'De oogst zal rond tien september starten, twee tot zelfs drie weken vroeger dan normaal'.

Er wordt gerekend op meer dan een miljoen flessen wijn, het grootste aantal ooit. De voorbije twee jaren bleef de oogst steken op zowat 600.000 flessen. Het Franstalige landsgedeelte telt een honderdtal wijnboeren die druiven telen op een totale oppervlakte van 165 hectare. (belga)

Pierre Rion, voorzitter van de wijnbouwersvereniging Association des Vignerons de Wallonie (AVW) verklaarde aan Belga dat de druiven mooi konden uitrijpen: 'De oogst zal rond tien september starten, twee tot zelfs drie weken vroeger dan normaal'. Er wordt gerekend op meer dan een miljoen flessen wijn, het grootste aantal ooit. De voorbije twee jaren bleef de oogst steken op zowat 600.000 flessen. Het Franstalige landsgedeelte telt een honderdtal wijnboeren die druiven telen op een totale oppervlakte van 165 hectare. (belga)