Topchocolatier Persoone lanceert pralines met tattoo

Topchocolatier Dominique Persoone gaat in zee met een Londense tatoeëerder en ‘Rock-‘n-roll-pralines’ ontwerpen met een tattoo op.

De Brugse topchocolatier Dominique Persoone gaat samenwerken met Henry Hate, een van ’s werelds grootste tattookunstenaars. Bedoeling is een unieke reeks ‘Rock-‘n-roll-pralines’ uit te brengen: pralines met een tattoo op.

Het idee ontstond ten huize Hate, waar Persoone langsging voor een eeuwige beeltenis op de arm. De twee raakten aan de praat en zo ontstond de samenwerking: de Bruggeling zorgt voor de chocolade, de Londenaar voorziet ze van een tattoo. De hippe pralinebox bestaat uit acht stuks. Eén exemplaar krijgt de afbeelding van de overleden zangeres Amy Winehouse, met wie Hate jarenlang bevriend was.

‘Het is altijd een hele uitdaging om samen te werken met iemand uit een andere sector’, zegt Persoone. ‘Ik heb al creaties gemaakt met verschillende kunstenaars maar Henry is echt wel een legende.’

De opbrengsten van de exclusieve chocoladereeks – aan 18 euro per box – gaat naar de Amy Winehouse Foundation, de stichting tegen alcohol- en drugsmisbruik bij jongeren. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content