Het VTM-programma 'De Keuken van Sofie' moet het vanaf 21 januari stellen zonder chef-kok Sofie Dumont. De presentatrice is zwanger en verdwijnt logischerwijze een tijdje van het scherm. Fans van het programma hoeven niet te vrezen, want de commerciële zender heeft ter vervanging grote namen uit de Belgische gastronomie opgetrommeld.

Peter Goossens mag de spits afbijten. Vanaf maandag 21 januari tot vrijdag 25 januari roert de driesterrenchef van het Hof van Cleve in de kookpotten van Sofie. Daarna neemt tv-chef Wout Bru twee weken lang de fakkel over, van 28 januari tot 8 februari. De volgende twee weken duikt Piet Huysentruyt in de keuken in Sofie.

Ook de bekende Nederlandse driesterrenchef Sergio Herman, topchef Gert De Mangeleer, Luc Bellings en de IJslandse Dagný Rós Ásmundsdottir maken hun opwachting voor het culinaire programma.

Het concept van het programma blijft onveranderd. Goossens en co bereiden elke weekdag de 'themagerechtjes': maandag creatief met restjes, dinsdag classic, woensdag met een korstje, donderdag letten ze op de lijn en vrijdag gaan ze vreemd met buitenlands lekkers. (DB)

Het VTM-programma 'De Keuken van Sofie' moet het vanaf 21 januari stellen zonder chef-kok Sofie Dumont. De presentatrice is zwanger en verdwijnt logischerwijze een tijdje van het scherm. Fans van het programma hoeven niet te vrezen, want de commerciële zender heeft ter vervanging grote namen uit de Belgische gastronomie opgetrommeld. Peter Goossens mag de spits afbijten. Vanaf maandag 21 januari tot vrijdag 25 januari roert de driesterrenchef van het Hof van Cleve in de kookpotten van Sofie. Daarna neemt tv-chef Wout Bru twee weken lang de fakkel over, van 28 januari tot 8 februari. De volgende twee weken duikt Piet Huysentruyt in de keuken in Sofie. Ook de bekende Nederlandse driesterrenchef Sergio Herman, topchef Gert De Mangeleer, Luc Bellings en de IJslandse Dagný Rós Ásmundsdottir maken hun opwachting voor het culinaire programma. Het concept van het programma blijft onveranderd. Goossens en co bereiden elke weekdag de 'themagerechtjes': maandag creatief met restjes, dinsdag classic, woensdag met een korstje, donderdag letten ze op de lijn en vrijdag gaan ze vreemd met buitenlands lekkers. (DB)