Topchefs steken ‘groentetimbaal met kip’ in modern jasje op Flemish Food Fest
Aan het DOK in Gent, een werkplek voor creatievelingen, bereiden 25 internationale topchef’s hun interpretatie van de 19e eeuwse klassieker ‘groentetimbaal met kip’. Dat gebeurt in het kader van Flemish Food Fest, waarmee de Flemish Foodies Kobe Desramaults, Jason Blanckaert en Olly Ceulenaere willen tonen wat de Gentse en Vlaamse restaurantgarde in haar mars heeft.
Aan het DOK in Gent, een werkplek voor creatievelingen, bereiden 25 internationale topchef’s hun interpretatie van de 19e eeuwse klassieker ‘groentetimbaal met kip’. Dat gebeurt in het kader van Flemish Food Fest, waarmee de Flemish Foodies Kobe Desramaults, Jason Blanckaert en Olly Ceulenaere willen tonen wat de Gentse en Vlaamse restaurantgarde in haar mars heeft.
Sinds 11 uur koken een twintigtal Vlaamse jonge beloftevolle chefs op barbecues met producten van kleinschalige producten, brouwers of kwekers. Straatartiesten en muzikanten zorgen voor de nodige sfeer in de overdekte markt van DOK.
Na de markt zullen 25 topchefs, allemaal uit de ‘World’s 50 best restaurants’, waaronder René Redzepi van Noma, hun herinterpretatie van het groentetimbaal met kip bereiden. De keuze voor het gerecht is een hommage aan de 19e eeuwse Gentse chef Philippe Cauderlier.
Een veertigtal gasten zullen het lange diner, tussen de 6 en 8 uur, bijwonen. Dit bekent dat het koken tot in het midden van de nacht kan duren.
De kaartjes voor dit exclusieve diner werden vanaf 600 euro per opbod verkocht via eBay. (Belga/LVR)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier