Topchefs op bezoek bij sterrenchef Bart De Pooter

Tweesterrenchef Bart De Pooter nodigt opnieuw maandelijks een buitenlandse collega uit om één dag samen achter het fornuis te staan in zijn Brusselse restaurant WY.

Bart De Pooter, de sterrenchef van restaurant Pastorale in Reet, nodigt dit voorjaar maandelijks een buitenlandse collega uit om één dag samen een lunch en een diner te serveren in zijn Brusselse restaurant WY.

Loic Villemin, eigenaar en sterrenchef van het Franse restaurant Le Toya in Faulquemont, opende de reeks op zaterdag 22 februari. Op 29 maart volgt Serge Labrosse van sterrenstaurant Le Flacon uit Carouge in Zwitserland. Vervolgens zijn de Franse tweesterrenkok Philippe Mille van Les Crayères (24 mei) en Jean Sulpice van het gelijknamige tweesterrenrestaurant Jean Sulpice (29 juni) aan de beurt.

Een zesgangenmenu kost 72 euro, aangepaste wijnen 8 euro per glas.

In het najaar van 2013 haalde De Pooter ook al buitenlandse topchefs naar zijn Brusselse WY voor een soortgelijk gastronomisch avontuur. (PvD/DB)

WY, The Mercedes House, Bodenbroekstraat 22-24, 1000 Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content