Topchefs komen naar Gent op ‘Flemish Food Fest’

Op 30 juni organiseren de Gentse topchefs Kobe Desramaults, Jason Blanckaert en Olly Ceulenaere het Flemish Food Fest. ’s Avonds vindt er op een geheime plaats ook een exclusieve diner/performance plaats.

Op zondag 30 juni organiseren de Gentse topchefs Kobe Desramaults, Jason Blanckaert en Olly Ceulenaere het Flemish Food Fest, waarmee ze willen aantonen dat topgastronomie binnen ieders handbereik ligt. Voor 30 euro kunnen bezoekers op ontdekkingstocht in DOK Gent.

Eind juni staat het DOK in Gent in teken van topgastronomie en hebben chefs Kobe Desramaults, Jason Blanckaert en Olly Ceulenaere het evenement ‘Flemish Food Fest’ voor het eerst op het menu staan. Op deze dag staat in het DOK een grote boerenmarkt opgesteld waar kleinschalige kwekers hun producten komen voorstellen. Er zijn imkers, kruidenkwekers, sappenmakers, bakkers, slagers, groenten- en fruitboeren en brouwers die hun kraampjes zullen opstellen op de grote overdekte foodmarkt.

Daarnaast is er ook een barbecue waarop een 20-tal jonge Gentse en Vlaamse chefs gerechten presenteren. Het geheel wordt opgefleurd met acts van straatkunstenaars, kunstprojecten en optredens. Via Poppunt werden bands en solo-artiesten geselecteerd die het Flemish Food Fest! een portie muziek zullen serveren.

Tijdens de avond

’s Avonds kan je op een geheime plaats “ergens in Gent” terecht voor een exclusief diner, aangeboden aan enkele gasten en komen er een 20-tal topchefs van over de hele wereld. Onder meer René Redzepi van Noma komt naar Gent om te koken voor dit bonte gezelschap.

Dit speciale diner wordt geserveerd onder de noemer GELINAZ!. Dat is een internationaal samenwerkingsproject dat ijvert voor de wereldwijde uitwisseling van culinaire kennis en ideeën. Het geeft enerzijds de kans aan Vlaamse culinair talent om zichzelf te tonen, maar ook ’s werelds 50 beste restaurants zakken af naar Gent om te koken. De wereldberoemde chefs zullen eigentijdse gerechten koken, die geïnspireerd zijn op de bereidingen van de Gentse chef Philippe Cauderlier (1812-1887).

Het startschot van deze culinaire topavond wordt gegeven door Roger Souvereyns, die zich zal focussen op het creëren van een gerecht, samengesteld door Philippe Cauderlier, in zijn puurste en meest originele vorm.

De plaatsen voor dit GELINAZ!-diner zijn beperkt wegens technische en infrastructurele redenen. Er zullen amper 70 personen aan de tafel zitten waar de chefs ook zelf zullen serveren. Wie er graag wil bij zijn, kan bieden via de veilingsite ebay.be op zondag 16 juni om een stoel te bemachtigen.

Het diner duurt 7 à 8 uur en daarvoor zal er de gelegenheid worden aangeboden aan geïnteresseerden om, naar keuze, hun stoel en dus de prijs van het diner met 1 of 2 andere personene te delen.

Flemish Food Fest! , 30 juni, DOK GENT, 30 euro / ticket. Kinderen tot en met 11 jaar kunnen gratis binnen op dit evenement. Meer informatie: www.flemishfoodfest.be (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content