Topchefs koken op Smaakboot tijdens ‘Week van de Smaak’

Tijdens de ‘Week van de Smaak’, van 14 tot 24 november, koken elf topkoks op een rondvarende boot een driegangenmenu voor 40 passagiers.

Tijdens de nieuwe editie van de ‘Week van de Smaak’ vaart de Smaakboot langs Vlaamse steden en Stad van de Smaak Brussel. Elke dag maakt een andere topchef er een driegangenmenu klaar voor veertig passagiers. Dat werd bekendgemaakt tijdens de voorstelling van de smakelijkst week van het jaar, aan Becodok in hartje Brussel

In het thema ‘Water & Vuur’ wordt de Gentse Barge tijdens de ‘Week van de Smaak’ omgevormd tot de Smaakboot, om langs de Vlaamse steden en Brussel te varen. Elf chefs, waaronder chef van het jaar Kobe Desramaults van het West-Vlaamse ‘In de Wulf’ en David Martin van restaurant ‘La Paix’ in Anderlecht maken er een driegangenmenu klaar. Andere topchefs aan boord zijn Pieter Lonneville, Jeroen Verhoye, Tim Boury, Michaël Vrijmoed, Olivier Van de Meerssche, Axel Colonna-Cesari, Kwinten De Paepe, Lut de Clercq en Giovani Oosters. Alle elf stonden vandaag voor het eerst aan ’t roer van de Barge.

De Smaakboot start haar tocht op 14 november in de haven van Zeebrugge. Vervolgens vaart ze naar Brugge, Deinze, Roeselare, Gent, Dendermonde, Brussel (twee dagen, zie lager), Mechelen, Leuven, om op 24 november, de laatste dag van de Week van de Smaak, haar eindbestemming in Hasselt te bereiken.

Telkens genieten veertig passagiers na een overnachting in een stad aan boord van lekker eten, waarbij witloof en streekbier dit jaar een belangrijke rol spelen. Er gaan ook een witloofteler en biersommelier mee aan boord om meer uitleg te geven.

Dit jaar is de Stad van de Smaak Brussel, waar de Smaakboot twee dagen aanmeert. In de hoofdstad worden dan tal van activiteiten georganiseerd, zoals Grill Kanal om de brochette in de kijker te plaatsen. Ook niet-passagiers kunnen daarvan genieten op 20 november aan de Abattoir in Anderlecht.

Wie mee aan boord wil van de Smaakboot of meer informatie wil over de activiteiten vindt info op de website van Week van de Smaak.

De Week van de Smaak loopt van 14 tot 24 november en werd donderdag op de Smaakboot voorgesteld in het bijzijn van Vlaams minister voor Brussel Pascal Smet (sp.a) en Brussels staatssecretaris bevoegd voor Cultuur Bruno De Lille (Groen). (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content