Driesterrenchef Peter Goossens heeft zes menu's bedacht voor Brussels Airlines. Het gaat om schotels met een hoofdrol voor streek- en seizoensproducten die hij verwerkte met een Belgische touch. Net als eerdere partnerships met Van Hecke (Karmeliet***) en Pierre Résimont (L'Eau Vive**) wil de luchtvaartmaatschappij ook samen Goossens zijn internationale clienteel te laten proeven van het beste van de Belgische gastronomie.

'We hebben ernaar gestreefd gerechten te creëren die de restaurantervaring op 10.000 meter in de lucht kunnen oproepen. Het was geen evidente opdracht, gezien er veel restricties zijn voor vliegtuigmaaltijden, maar het resultaat mag er zijn', aldus de topchef van Hof van Cleve.

/
© /

Daarnaast selecteerde hij ook zes Oost-Vlaamse bieren om bij zijn menu's te degusteren, waaronder Steenuilke, een blond degustatiebier van Brouwerij de Ryck, en Malheur van Brouwerij De Landtsheer.

De schotels worden geserveerd in het Business-gedeelte tijdens de vluchten naar Afrika en de VS.

Driesterrenchef Peter Goossens heeft zes menu's bedacht voor Brussels Airlines. Het gaat om schotels met een hoofdrol voor streek- en seizoensproducten die hij verwerkte met een Belgische touch. Net als eerdere partnerships met Van Hecke (Karmeliet***) en Pierre Résimont (L'Eau Vive**) wil de luchtvaartmaatschappij ook samen Goossens zijn internationale clienteel te laten proeven van het beste van de Belgische gastronomie. 'We hebben ernaar gestreefd gerechten te creëren die de restaurantervaring op 10.000 meter in de lucht kunnen oproepen. Het was geen evidente opdracht, gezien er veel restricties zijn voor vliegtuigmaaltijden, maar het resultaat mag er zijn', aldus de topchef van Hof van Cleve.Daarnaast selecteerde hij ook zes Oost-Vlaamse bieren om bij zijn menu's te degusteren, waaronder Steenuilke, een blond degustatiebier van Brouwerij de Ryck, en Malheur van Brouwerij De Landtsheer.De schotels worden geserveerd in het Business-gedeelte tijdens de vluchten naar Afrika en de VS.