Topchef Peter Asaert wint Belgische finale Bocuse d’Or

© iStock

De Gentse topchef Peter Asaert won de selectieproeven tijdens Horeca Expo en mag naar de Europese finale van de Bocuse d’Or, ’s werelds meest prestigieuze kookwedstrijd.

De 41-jarige Peter Aesaert van Belgocatering uit Aalst heeft de nationale finale van Bocuse d’Or gewonnen. Hij mag in mei België vertegenwoordigen op de Europese finale in Boedapest. Volgens juryvoorzitter Peter Goossens is hij een terechte winnaar. “Vooral in zijn bereiding met parelhoen was er een duidelijk verschil met de andere kandidaten.”

Voor de wedstrijd in Flanders Expo in Gent werden vijf kandidaten geselecteerd: Peter Aesaert, Christophe Baert van Domaine de la Blommerie in Moeskroen, Jonathan Breynart van aux Trois Petits Points in Presles, Dany Lombart van Le Val d’Heure in Montigny Le Tilleul en Alex Verhoeven van Fleur de Sel uit Kasterlee.

In een tijdspanne van iets meer dan vijf uur, moesten ze voor 14 personen een voorgerecht maken met kabeljauw en Duvel en een hoofdgerecht met parelhoen. Aesaert won de wedstrijd voor Dany Lombaert en Alex Verhoeven.

Volgens juryvoorzitter Peter Goossens een terechte winnaar. “Vooral in zijn bereiding met parelhoen was er een duidelijk verschil met de andere kandidaten. Gevogelte is geen eenvoudig product om het op de juiste garing te serveren.” Maar er werd ook gelet op de garnituur, de saus, de presentatie.

Asaert is niet de eerste de beste. De Gentenaar, die afstudeerde aan de bekende Brugse hotelschool Ter Groene Poorte en achter het fornuis staat van Kasteel Viteux (De Pinte), won reeds in 2013 de Belgische selectieproeven, werd in 2002 verkozen tot de Beste Vlaamse Keukenchef, en in 2010 tot Viskok van het Jaar. Datzelfde jaar was hij laureaat van Prosper Montagné en werd hij Meesterkok van België.

Aesaert mag op 10 en 11 mei België vertegenwoordigen op de Europese finale in het Hongaarse Boedapest. 24 landen doen mee. Later mogen 12 finalisten daarvan deelnemen aan de wereldfinale in Lyon waar ook 12 andere landen uit de rest van de wereld worden aan toegevoegd. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content